Pembe Kuvars Taşının Faydaları Nelerdir? Kullanımı, Özellikleri, Anlamı

Pembe kuvars taşı, genellikle aşk taşı olarak bilinmektedir. Farklı pembe tonlarına sahip olan bir taş türüdür. Romantik ilişkilerde hediye olarak oldukça tercih edilmektedir. Günümüzde birçok kişi evlilik tekliflerinde, aşklarını simgelemesi için pembe kuvars taşa sahip yüzükler kullanmaktadır.

Image

Pembe kuvars taşı, genellikle aşk taşı olarak bilinmektedir. Farklı pembe tonlarına sahip olan bir taş türüdür. Romantik ilişkilerde hediye olarak oldukça tercih edilmektedir. Günümüzde birçok kişi evlilik tekliflerinde, aşklarını simgelemesi için pembe kuvars taşa sahip yüzükler kullanmaktadır. Pembe kuvarsın çıkarıldığı yerler ise; Brezilya, Madagaskar, ABD, Rusya, Türkiye, Afganistan, İran ve Kanada’dır.

Pembe Kuvars Taşının Faydaları Nelerdir?

Pembe kuvars taşının faydaları sadece romantizm alanı ile sınırlı değildir. Pembe kuvarsın faydalarından bazıları şu şekilde sıralanabilir;

·        Stresi azaltır.

·        Kişileri neşelendirici özelliğe sahiptir.

·        Duygusal bağları güçlendirmeye fayda sağlar.

·        Pembe kuvars taşının, sakinleştirici etkisi vardır.

·        Taşı kullanan kişilerin daha huzurlu olmasını sağlar.

·        Endişeyi azaltır ve kişiye sakinlik verir.

·        Kullanan kişilerin affetme duygusunu geliştirir.

·        Dişil enerjiyi arttırıcı özelliğe sahiptir.

·        Kişinin kendine olan sevgisinin arttırır.

·        Evlilikte ve ilişkilerde bağları güçlendirir.

·        Radyasyondan korunmaya yardımcıdır.

Pembe Kuvars Taşı Ne İşe Yarar?

Pembe kuvars taşı kullananlar ve belirli hastalıklara sahip olan kişiler üzerinde destekleyici etkiler göstermektedir. Bu etkilerden bazıları şu şekilde sıralanabilir;

·        Beden direncinin artmasını sağlar.

·        Görme bozukluğu yaşayan kişilerde, göz sağlığını destekleyici etkileri vardır.

·        Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.

·        Depresyonun atlatılmasında etkilidir.

·        Beyin fonksiyonlarını uyarıcı etkiye sahiptir.

·        Anti stres özelliği vardır.

·        Sindirim sisteminin hızlanmasını sağlar.

·        Kan dolaşımını dengeler.

·        Baş ağrısını ve migreni hafifletmeye yardımcı olur.

·        Karanlıktan korkan çocuklarda sakinleştirici bir etki yaratır.

·        Çocukların uyku problemlerinin giderilmesini destekler.

·        Çarpıntı ve kalp ritim bozukluğu problemi yaşayan kişilerde kalp sağlığını düzenleyici etkiye sahiptir.

·        Kabus görmeyi azaltır.

·        Böbrek üstü bezlerinde oluşan semptomları azaltıcı etkiye sahiptir.

Pembe Kuvars Taşı Nasıl Kullanılır?

Pembe kuvars taşı kullanımı birçok şekilde olabilir. Doğal taşlara ilgisi olan kişiler genellikle meditasyon esnasında enerjilerini dengelemek için kullanmaktadır. Doğal taşların hepsi kullanım esnasında cilt ile temas etmelidir. Bu sayede, taşlardan maksimum derecede verim alınmaktadır. Mücevher ve takı olarak oldukça tercih edilmekte olan pembe kuvars taşının, kolye, yüzük, bileklik gibi formlarda kullanımı esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi, taşın arka kısmının açıkta bırakılmış olmasıdır. Bu sayede, ten ile daha kolay bir şekilde temas edebilmektedir. Takı olarak kullanılmadığı durumlarda ise, evlerde süs eşyası olarak bulundurulması evdeki enerjinin dengelenmesini sağlamaktadır. Gün içerisinde kişilerin yanlarında taşıyabileceği bir taştır. Cepte ya da çantada kolay bir şekilde taşınabilen taş formları bulunmaktadır. Kişinin kendini huzursuz hissettiği zamanlarda, taşın kalp üzerine koyulması, huzursuzluk hissinin giderilmesinde etkilidir. Evin her yerinde konumlandırılabilen bir taş türüdür. Kabuslardan korunmak için baş ucunda ya da yastık altında da bulundurulabilir.

Pembe Kuvars Taşının Anlamı Nedir?

Pembe kuvars taşının anlamı, Yunanca ‘Hyalos’ kelimesinden gelmektedir. Hyalos, cam anlamına gelmektedir. Antik Yunan döneminde, barış ve huzuru sağlamak adına kullanılmakta olan bir doğal taştır. Antik Mısır’da ise, güzellik için kullanılmakta olan bir taştır. Yaşlanma belirtilerini önlemek ve güzelliği korumak için etkili olduğuna inanılan bu taş, farkı mitolojilerde farklı anlamlara da gelmektedir. Örneğin bir rivayetlere göre; aşk tanrısı olan Eros, pembe rengin insanlar üzerinde sevgi duygusunu arttırdığını düşünmekte idi, bu yüzden de Eros, pembe kuvars taşını yaratmış ve tüm insanlığa hediye etmiştir.

Pembe Kuvars Taşının Özellikleri Nelerdir?

Doğal taşların hepsi farklı özelliklere sahiptir. Pembe kuvars taşının özellikleri ise şu şekilde sıralanabilir;

·        Kuvars grubuna ait pembe tonlarında renge sahiptir.

·        Bu taş, erkek ve dişi kuvars olarak iki gruba ayrılır.

·        Rengine göre farklı isimlere sahiptir. (Gül Kuvars gibi)

·        Erkek kuvars taşları berraktır.

·        Dişi kuvars taşları, donuk bir pembe renge sahiptir.

·        Dişi kuvarslar, opak veya yarı opak bir görünüme sahiptir.

·        En yaygın bulunan doğal taşlardandır.

·        Sert ve dayanıklı bir yapıya sahiptir.

·        Kristalimsi bir yapıdadır.

Pembe Kuvars Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Pembe kuvars taşının gerçek olup olmadığını anlamak için bazı yöntemler vardır. Pembe kuvars oldukça yaygın bulunabilen doğal taş türlerinden birisi olduğu için genellikle sahtesine pek rastlanmaz. Pembe kuvars taşı işlenmiş şekilde aldıysa; yüzük ve kolye formu gibi şekillendirilmiştir. Taşın sahip olduğu camın çizilmesinin denenmesi ile taşın gerçekliği anlaşılabilir. Satın aldığınız taş, gerçek kuvars taşı ise, cam çizilecektir. Pembe kuvars taşı mum ya da çakmak yardımı ile de test edilebilir. Taşı ateşe tutmak, en kolay test yöntemlerinden birisidir. Tabi ki bu aşamada aşırı ısıya maruz bırakılmamasına da dikkat etmek gerekmektedir. Bu işlem için hafif bir ateş yeterlidir. Birkaç saniye boyunca taşın ateşe tutulması ile taşın boyalı mı yoksa gerçek doğal taş mı olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Pembe kuvarsların sertlik derecesi 7’dir. Taşınızın sertlik derecesini ölçtürerek de doğallığını test edilebilir. Fakat, sertlik derecesini ölçtürmek biraz maliyetli bir işlemdir. Pembe kuvars taşı sahte ise; içerisinde baloncuk görünümü, damarlar ve kabarcıklar görünebilir.

Pembe Kuvars Taşı, Hangi Burcun Taşıdır?

Pembe kuvars taşının burcu boğa ve terazidir. Tabii ki doğal taşların tamamını bütün burçlar kullanabilmektedir. Boğa burcu, Venüs gezegeni tarafından yönetilmektedir. Venüs; güzellik ve aşk ile bağdaştırılmakta olan bir gezegendir. Bu yüzden de pembe kuvars, boğa burçları ile uyumlu olan bir doğal taştır. Ayrıca pembe kuvars, terazi burçlarının doğum taşı olarak bilinmektedir. Terazi burçlarının duygularını dengelemesi için çok uygun bir taştır. Burçların uyumlu olduğu tek bir doğal taş yoktur. Bu yüzden burçlarınızın uyumlu olduğu ve olmadığı bütün taşlar rahatlıkla kullanılabilir. Pembe kuvars taşı, ametist taşı ile birlikte kullanıldığı zaman daha fazla etki etmektedir. Bazı doğal taşların bir arada kullanılması enerjiyi arttırır. Fakat her doğal taş birlikte kullanılamaz.

Pembe Kuvars Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

Pembe kuvars taşının temizliği yapılırken farklı yöntemler kullanılabilir. Her doğal taş aynı yöntemler ile temizlenemese de bazı durumlarda aynı yöntemlerin kullanıldığı taşlar da bulunmaktadır. Her doğal taşın temizlemesini sağlayan tek yöntem tuz lambasıdır. Evlerde bulunabilen bir tuz lambası, her doğal taşı kolaylıkla temizleyebilmektedir. Sadece tuz lambasının yanına koyulması, taşların temizlenmesi için yeterli olacaktır. Doğal taşların kötü enerjilerden arınabilmesi için ilk aldığında da mutlaka temizleme işleminin yapılması gerekmektedir. Daha sonrasında ise belirli aralıklarla temizlenmeleri gerekmektedir. Doğal taşlar kişilerde bulunan kötü enerjileri de içerisine çektiği için temizlenmeye ihtiyaç duyarlar. Örneğin, kişinin başı ağrıdığı zaman taşın kullanılmasından sonra mutlaka temizleme işleminin yapılması gerekmektedir. Pembe kuvars taşı, 24 saat boyunca toprağa gömülerek temizlenebilir. Pembe kuvars taşının sertlik derecesi yüksek olduğu için bütün temizleme yöntemlerini rahatlıkla uygulanabilir. Tütsü ile veya akan suda birkaç dakika bekleterek temizleme işlemini gerçekleştirilebilir. Ayrıca, bir mum yakarak doğal taşın yanına bırakılması da taşın temizlenmesini sağlamaktadır.

Pembe Kuvars Taşının Fiyatı Ne Kadar?

Pembe kuvars taşının satış fiyatı ortalama olarak 30 ile 300 TL arasında değişiklik göstermektedir. Tamburlanmış taş şeklinde olanlar en uygun fiyatlı olanlarıdır. Fakat takı olarak tasarlanmış olan pembe kuvars taşlarının fiyatı tamburlanmış taşlara göre daha yüksektir. Doğal taşların fiyatı; şekil, renk ve büyüklük gibi sebeplerden dolayı değişiklik gösterebilmektedir. Pahalı mücevherlerde kullanılan pembe kuvars taşının fiyatı ise 300 TL’yi aşabilmektedir. Bu noktada alınan mücevherin altın vb. malzemeler ile tasarlanmış olması etkilidir.

Doğal Taş Takılar

Filtrele: 551 ürün
Sırala

Filtrele(551)

Sırala
Filtrele
Alt Kategoriler
Filtreleri temizle