✨ SINIRLI SAYIDA %10 İNDİRİM FIRSATI ✨

Sadece size özel, yeni alışverişlerinizde kullanabileceğiniz %10 indirim sunuyoruz!

İndirim Kodu: HEDİYE10 🛍️

Bu fırsatı kaçırmayın! Hemen alışverişe başlayın ve bu özel indirimin keyfini çıkarın.
💎 Takı koleksiyonumuzu keşfedin ve şıklığınızı tamamlayın! 💎

Alışverişe Başla
Kapat
Avior Mira
-
Monday, August 29, 2022
-

Çakra Bileklik Nedir Faydaları ve Özellikleri Nelerdir

7 Çakra bileklik 7 çakranın her biri için kullanılan kristal doğal taşların bulunduğu özel dizilim ile oluşturulan bir bilekliktir. 7'li Çakra bileklik özellikleri üzerinde bulunan doğal taşlara göre değişiklik göstermektedir.

Image

Çakra Bileklik Nedir Ne İşe Yarar

7 Çakra bileklik 7 çakranın her biri için kullanılan kristal doğal taşların bulunduğu özel dizilim ile oluşturulan bir bilekliktir. 7'li Çakra bileklik özellikleri üzerinde bulunan doğal taşlara göre değişiklik göstermektedir.

Enerji yüklü ve şifalı takılar son yıllarda inanılmaz derecede popüler hale geldi. Günümüzde kolyelerden, bilekliklere, tespihlere ve son zamanlarda çakra bilekliklere kadar birbirinden güzel doğal taş takılar mevcut.

Çakra bileklikler, çok renkli doğal taş kombinasyonları sayesinde son derece göz alıcıdırlar. Bu nedenle, daha önce onlarla karşılaştıysanız, muhtemelen güzelliklerinden etkilenmişsinizdir. Ancak çakra bileklikler sadece muhteşem görünmekle kalmaz, ayrıca kullanıcıların enerji bedenlerini dengelemeye ve yeniden düzenlemeye yardımcı olabilecek güçlü iyileştirici nitelikler de taşırlar.

Çakra bilekliklerin ne işe yaradığını ve nasıl kullanılacağını merak ettiyseniz, bu rengarenk enerji dolu şifalı takılar hakkında sizi biraz bilgilendirelim.

7'li Çakra Bileklik Nedir?

Çakralar (Sanskritçe "tekerlekler" anlamına gelir) süptil bedendeki yedi ana enerji merkezidir.

Kısaca Süptil Beden: Süptil beden, çeşitli ezoterik, okült ve mistik öğretilere göre, insan bedeninin "yarı maddi" bir yönüdür; ne yalnızca fiziksel ne de yalnızca ruhsaldır.

Tıpkı bir tekerlek gibi dönerek akıp giden bir enerjiden oluştukları için insan gözüyle görülemezler. Fikir binlerce yıl önce Hindistan'da Hinduizm ve Tantra yogik felsefesinin de kökleri olarak ortaya çıkmıştır.

Çakra sisteminde belirli kristaller veya değerli taşlar, birincil enerji merkezlerinin her birinin niteliklerini temsil eder ve tutar. Çakraların doğal taşları genellikle bir çakraya karşılık gelen renge sahip doğal taşlardır. Bu doğal taşlar denk geldiği çakranın enerji merkezinin iyileşmesine ve açılmasına yardımcı olacak güce sahiptir.

7 Çakra bileklik 7 çakranın her biri için kullanılan doğal taşların bulunduğu özel dizilim ile oluşturulan bir bilekliktir. Çakra bileklik takmak, tüm çakralarınızı aynı anda hizalamanıza ve dengelemenize yardımcı olur.

7 Çakra Bilekliğin Faydaları

7 çakra bileklik kullanmanın enerji bedeninize faydaları.

Çakraları iyileştirme ve dengeleme yeteneği;

Doğal taşlar uzun yıllardır enerji ve şifa özellikleri ile bilinirler, bu nedenle değerli taşlar ve çakralar arasındaki bağlantı yeni bir şey değildir. Bununla birlikte, geçmişte insanlar evlerinde belirli çakra taşlarını bulundurur, onları reiki için kullanır veya boyunlarına takarlardı. Eskiden bu taşlar tek bir tıkanık çakra için kullanılırken 7 çakra bileklikte tüm çakraların dengelenmesi ve iyileştirilmesinde kullanılabiliyor.

Hangi çakralarınızın bloke olduğunu anlamak için arayabileceğiniz işaretler ve semptomlar olsa da, birçok insan bunu belirlemeyi çok zor buluyor. 7 çakra bileklik takarak, tüm doğal taşlar aynı anda tüm enerji sistemi üzerinde etkili olur, dengesizlikleri tarar ve iyileştirir.

Doğal taşları evinizde tutmak yerine 7 çakra bilekliği tercih etmenin bir başka faydası da, taşların tüm gün vücudunuzla yakın temas halinde olmalarıdır. Bu nedenle, 7 çakra bilekliğin enerji şifasını evdeyken değil, işte, seyahatte veya başka herhangi bir yerde almaya devam edeceksiniz. Geceleri takmaktan rahatsız oluyorsanız, yakınınızda durması için başucu masanızın üzerine koyabilirsiniz.

Bilekliğin güçlü iyileştirici özelliklerinin yanı sıra, bir çakra bilekliği takmak, içinizden akan enerjinin daha bilinçli şekilde farkında olmanıza yardımcı olacaktır. Günlük yaşamlarımızı sürdürürken, fiziksel bedenlerimizden daha fazlası olduğumuzun nadiren farkında oluruz. Ancak vücudumuzdaki enerjiyi iyileştirmeye ve dengelemeye çalışırken, buna ne kadar çok niyet edersek, sonuçlar o kadar iyi olur.

7 çakra bilekliği takmak bize hepimizin düşüncelerimiz, duygularımız ve fiziksel gerilimlerimiz aracılığıyla hissedebileceğimiz narin bir bedene sahip olduğumuzu hatırlatır. Böylece bilekliğinizi her gördüğünüzde bedeninizi dinleme ve ruhunuzla bağlantı kurma fırsatına sahip olursunuz.

7 çakra bilekliğiniz farkındalığınızı arttırmanıza yardımcı olduğundan, ona her baktığınızda bir anlık sakinlik hissettiğinizi fark edeceksiniz. Örneğin, şu anda stresli bir şey yapıyorsanız veya bir problem ile uğraşıyorsanız, bir dakikalığına durup nefes almak için ihtiyacınız olan tek şey bilekliğinize bir göz atmak olabilir.

Çakra Bilekliklerin İyileştirici Özellikleri Nelerdir?

7 çakra bileklikler vücudunuzdaki enerjiyi yeniden dengelemeye ve uyumlu hale getirmeye yardımcı olur. Gerginlik ve acı dahil olmak üzere negatif enerjiyi çekme ve pozitif, iyileştirici canlılığı ortaya çıkarma gücüne sahiptirler. Ayrıca bilekliğin yedi çakra taşının her birinin kendine has iyileştirici özellikleri vardır.

Çakra Bileklik Taşları Nelerdir ve Hangi Çakralarda Kullanılır

Kök Çakra (Kırmızı) – İlk çakra (Muladhara) güvenlik, emniyet ve istikrar duygularınızdan sorumludur. Kırmızı (rutil kuvars) taş, sizi dünyaya yeniden bağlamak ve bedeninizi ve zihninizi hizalamak için güçlü topraklama özelliklerine sahiptir. Genellikle fazla enerjiyi aşağı çekerler ve koruma sağlarlar.

Sakral Çakra (Turuncu) – İkinci çakra (Svadhisthana) duygularınızı, duygusallığınızı, zevklerinizi, cinselliğinizi ve yaratıcılığınızı yönetir. Turuncu taş (aventurin) duygularınızı kontrol etmenize, duygusal veya cinsel travmalardan kurtulmanıza ve yaratıcılığı artırmanıza yardımcı olabilir.

Solar Pleksus Çakra (Sarı) – Üçüncü çakra (Manipura) kişisel gücünüzün merkezidir, kendine güveni, kendine inancı, cesareti ve kararlılığı yönetir. Sarı renkli taş (sitrin), öz imajınızı ve iradenizi güçlendirir, zorlukların üstesinden gelmenize ve hayatta ilerlemenize yardımcı olur, bolluk ve başarıyı çeker.

Kalp Çakrası (Yeşil) – Dördüncü çakra (Anahata), kendinize ve başkalarına sevgi vermekten ve almaktan ve şükran, neşe, şefkat ve anlayıştan sorumludur. Yeşil renkli taş (akik) kalp ağrısını iyileştirebilir ve geçmişteki acılardan kurtulmanıza, öz sevgiyi elde etmenize ve minnettarlık duymanıza yardımcı olabilir.

Boğaz Çakrası (Mavi) – Beşinci çakra ((Vishuddha) gerçekleri konuşmanızı, başkalarını dinlemenizi ve fikirlerinizi ve arzularınızı özgürce ifade etmenizi sağlayan iletişim merkezidir. Mavi taş (amazonit) iletişiminizi güçlendirme özelliğine sahiptir, bu konuda size kolaylık sağlar. Endişelerinizi giderir ve size özgüvenli bir şekilde konuşma güvenini verir.

Üçüncü Göz Çakrası (İndigo) – Altıncı çakra (Ajna) görüşünüzü, sezginizi ve hayal gücünüzü yöneterek içsel bilgeliğinizle bağlantı kurmanıza ve evrenin rehberliğini dinlemenizi sağlar. Koyu mavi taş (aventurin), odaklanmanıza, hayal gücünüzü geliştirmenize, yeni bakış açılarıyla görmenize ve hatta psişik yetenekleri harekete geçirmenize yardımcı olmak için zihninizi temizleyebilir.

Taç Çakra (Mor) – Yedinci çakra (Sahasrara) tamamen ruhsal bağlantı ve daha yüksek bilinç durumlarına erişim ile ilgilidir. Mor taş (ametist), olumsuzlukları gidermek, auranızı temizlemek, tezahür potansiyelinizi artırmak ve evrenle iletişiminizi açmak için yüksek ruhsal enerji taşır.

Çakra Bileklik Hangi Bileğe Takılır

Çakra bilekliği satın alan birçok kişi, etkilerinin taktıkları bileğe göre belirlendiğinin farkında değildir.

Sol bileğe takılan çakra bilekliğin etkileri;

Vücudun sol tarafı, alıcı ve pasif enerji olan dişil, yin tarafımızla ilişkilidir. Bu nedenle çakra bilekliği sol bileğe takmak, auranızı taşlardan güç almada daha etkili hale getirir.

Sağ bileğe takılan çakra bilekliğin etkileri;

Vücudun sağ tarafı, aktif, tezahür eden bir enerjiye sahip erkeksi, yang tarafıdır. Bu nedenle, belirli pozitif enerjileri etkili hale getirmek veya olumsuzlukları ortadan kaldırmak istiyorsanız bilekliği bu bileğe takmak en iyisidir.

Çakra bilekliğin her iki bilekte de farklı faydaları olduğu için, birçok insan ikisi arasında geçiş yapmayı tercih ediyor. Böylece bir gün bir bileğinize, ertesi gün diğer bileğinize takabilirsiniz.

Çakra Bileklik Nasıl Temizlenir Nasıl Aktifleştirilir / Etkinleştirilir

Yeni çakra bilekliğinizi takmaya başlamadan önce onu temizlemeniz ve etkinleştirmeniz gerekecek. Bu, taşıyabileceği her türlü negatif enerjiyi ortadan kaldırdığı ve pozitif, doğal enerji ve niyetle doldurduğu için önemli bir işlemdir. Aktivasyon esasen kullanımdan önce saflaştırılması anlamına gelir.

Ay ışığına veya dumana maruz bırakın – Çakra bilekliği bir gece ay ışığında bırakmak, ay ışığının negatif enerjiyi ortadan kaldırmasını sağlar. Alternatif olarak, adaçayı yakabilir ve dumanın istenmeyen negatif enerjileri yok etmesine izin verebilirsiniz. Adaçayı yerine üzerlik otu da kullanabilirsiniz.

Çakra bileklik ile meditasyon yapın - Bileklik yapmak istediğiniz şey için bir niyet belirlemenizi sağlayacaktır. Bir elinizde veya iki avuç arasında tutabilirsiniz. Gözlerinizi kapatın, kendinizi merkeze alın ve enerjinizi niyetinize odaklayın. Niyetinizi zihninizde veya yüksek sesle belirtin. Örneğin, "Bu bilekliği sezgilerimi harekete geçirmesi için programlıyorum" gibi bir çümle olabilir.

İster çakraları yeni öğreniyor olun, ister yıllardır onlar üzerinde çalışıyor olun, bir çakra bileklik, sahip olunması gereken muhteşem bir aksesuardır. Sadece güzel görünmekle ve herhangi bir kıyafete iyi uyum sağlamakla kalmaz, aynı zamanda onu taktığınızda kendinizi harika hissetmenizi sağlayacak inanılmaz iyileştirici özellikler taşırlar. Ve bu rehber sayesinde artık mükemmel çakra bilekliğinizi bulabilirsiniz.

Tüm bu bilgiler ışığında oluşturduğumuz Çakra bileklik modelimizi incelemek için BURAYA TIKLAYINIZ

Doğal Taş Bileklikler

Filtrele: 0 ürün
Sırala

Filtrele(0)

Sırala
Aradığınız ürün bulunamadı
Filtrele
Filtreleri temizle