✨ SINIRLI SAYIDA %10 İNDİRİM FIRSATI ✨

Sadece size özel, yeni alışverişlerinizde kullanabileceğiniz %10 indirim sunuyoruz!

İndirim Kodu: HEDİYE10 🛍️

Bu fırsatı kaçırmayın! Hemen alışverişe başlayın ve bu özel indirimin keyfini çıkarın.
💎 Takı koleksiyonumuzu keşfedin ve şıklığınızı tamamlayın! 💎

Alışverişe Başla
Kapat

Granat Taşının Faydaları Nelerdir? Kullanımı, Özellikleri, Anlamı

Granat taşı, halk arasında “Lal taşı” ya da “merhamet taşı” olarak bilinir. Şeffaf, opak ya da yarı şeffaf olabilir Koyu kırmızıdan turuncuya doğru giden renk skalasındakiler daha çok bilinirler.

Image

Granat taşı, halk arasında “Lal taşı” ya da “merhamet taşı” olarak bilinir. Şeffaf, opak ya da yarı şeffaf olabilir Koyu kırmızıdan turuncuya doğru giden renk skalasındakiler daha çok bilinirler. Ancak bunun dışında mor, leylak olan hâli de vardır.

Bir mineral kristalinin alt türü değildir. Kendisi başlı başına bir değerli taş türüdür ve kendi alt türleri vardır.  Granat tek bir mineralden oluşmaz, mineral grubudur. Granat alt grubu: Almandin, Pirop, Grossular, Spessartin, Uvarovit, Andradit, Demantoit, Rodolit, Tsavorit, Hessonit, Melanit, Hidrogrossular, Katoit, Şorlomit, Topazolit.

Çek Cumhuriyeti’nin geleneksel taşı granattır. Çek Granatı olarak adlandırılan bordo renkli ve özel bir çeşididir. Nar tanelerine benzetildiği için bolluk ve bereket sembolü olarak adlandırılır ve “bordo elmas” adı ile anılır.

Granat Taşının Faydaları Nelerdir?

Negatif enerjiyi pozitife çevirmesi en bilinen faydasıdır. Çoğu doğal taşta bulunan bu özelliğin dışında Granat taşının faydaları:

·        Canlandırma ve yenileme özelliği vardır.

·        Cinsel enerji ve istek verir.

·        Zihni açar. Kişinin kavrama yeteneklerini arttırır, olaylara bakış açısını değiştirir.

·        Orijinal fikirlere ilham olur.

·        Çok fazla kâbus ve karabasan gören kişilere iyi gelir. Uykunun daha rahat ve huzurlu olmasına neden olur.

·        Stres nedeniyle kasılan vücudu rahatlatır. Stres bazı durumlarda vücutta yorgunluk ve ağrı şeklinde de kendini gösterebilir. Bu durumlarda da vücuda rahatlama verecektir.

·        Kişinin kendi zihnine güvenmesini sağlar. Özgüven sorunu olan, kendi zihnini düzenlenemeyen kişilere tavsiye edilir.

·        Hafızayı güçlendirir. Özellikle ezber yapılması gereken sahne işlerinde, sınavlarda kullanılması tavsiye edilir.

Granat Taşı Ne İşe Yarar?

Granat taşını kullananlarda ruhsal ve fiziksel pek çok değişim gözlemlenmiştir. Bu değişimlerden yola çıkarak yıllardır insan hayatını olumlu yönde etkilemesi için kullanılıyor. Taşın kullanıldığı alanlar:

·        Üroloji rahatsızlıklarında kullanılır.

·        İktidarsızlık, erken boşalma, çok geç boşalma gibi cinsel işlev bozukluklarında kullanılır.

·        Bulaşıcı hastalıkların tedavisinde kullanılır.

·        Hayattan tat alamama, boşluk hissi, isteksizlik olarak kendini gösteren tükenmişlik sendromu gibi psikolojik rahatsızlıklarda kullanılır.

·        Kan dolaşımını ve kan hücresi oluşumunu arttırır.

·        Bedenin daha kuvvetli ve dayanıklı olmasını sağlar. Fiziksel işler yapanlarda kullanılır.

·        Bel ağrısı, omurga rahatsızlıklarında kullanılır.

Granat Taşı Nasıl Kullanılır?

Güzel görüntüsü nedeniyle çoğunlukla küpe, kolye, bileklik, tespih gibi aksesuarların yapımında kullanılır. Bu şekilde vücuda değdirerek sürekli üstte taşınması sağlanır. Ancak enerji alanı çok güçlü ve agresif bir taştır. Bu nedenle granat taşı kullanımında cilde çok uzun süre temas etmemesi önerilir.

Özellikle cinsel konulara faydası ile ön plana çıkan bir taştır. Kullanan kişinin hassasiyetine bağlı olarak sinirlilik hâli, baş ağrısı, baş dönmesi gibi yan etkiler yapabilir. Bu yan etkilerden kaçınmak için cinsel bölgelere direk temas ettirilmemesi önerilir.

Kişinin kendini, cinselliği, bedenini algılamasını yöneten; sakral çakra ve kişinin fiziksel dünya, maddiyat, hayat amacını yöneten; kök çakrayı dengeleyen taştır. Bu çakralarda sorunlar yaşayan kişi; hayatı anlamlandırmak, sevgiyi almak, kendini doğru ifade etmek, cinsellik, para kazanma gibi konularda sıkıntılar yaşar. Çakra tıkanıklığı için özel düzenlenmiş yoga akışları ve meditasyonlarda granat taşı kullanılabilir.

Granat Taşının Anlamı Nedir?

Tarih boyunca güzelliği ile ön plana çıkmış bir taştır. Birçok sanat eserinde geçen, övülen bir taştır. Farsça şiirlerde kadının güzelliğinin tasvirinde, Dorian Gray’ in Portresi’ nde, romanlardaki kanlı savaşlarda karşımıza sıkça çıkan bir taştır.

Tarih boyunca kırmızı rengi nedeniyle en çok aşk ve ölüm ile ilişkilendirildi. Sevgililer tarafından kullanıldığında aşkı ve sevgiyi koruduğuna inanıldı. Eşlerin evliliğine sadık kalması, evin bereketinin artması, çocukların sağlıklı doğması için tılsım olarak kullanılırdı.

Daha az bilinen yeşil granat taşı sanatçılar ve şamanlar tarafından kullanıldı. Yaratıcılığı arttırdığı ve ilahi düzenle bağı güçlendirdiğine inanılırdı.

Granat Taşının Özellikleri Nelerdir?

Granat taşı aslında bir maden çeşidinin genel adıdır. Ve altında farklı formüllere ve renklere sahip pek çok taş vardır. Granat taşının özellikleri:

·        Mavi dışında hemen hemen tüm renklerde granat taşı vardır. En çok bilinen rengi ise kırmızı olanıdır.

·        Erkek ve dişi olarak renklerinden dolayı ayrılırlar. Koyu renkli olanlar erkek, açık renkliler ise dişi kabul edilir.

·        Sertlik düzeyi 6-7 arasında değişir. Şekil verilebilecek kadar sert bir taştır. Ancak çizilmeyecek kadar da sert değildir.

·        Özgül ağırlığı: 3,5 ile 4,5 arasında değişir.

·        Camsı ve reçine gibi bir parlaklık şekline sahiptir.

·        Metamorfik ve magmatik kayalarda, akarsu çökellerinde bulunur.

·        Doğalında oval şekildedir.

Granat Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Lal taşı laboratuvar ortamında kolayca taklit edilebilen bir taştır. Kırmızı ve cama benzer bir taş olduğu için renkli camlar bile insanlara lal diye satılabiliyor. Bu konuda satın alırken dikkat etmek gerek. Granat taşının gerçek olup olmadığını anlamak için taşın kesimine bakılmalıdır. Granat taşı çok ince işçilikleri kaldıramayacak kadar kalın yapılıdır. Ayrıca yapısı oval bir taş olduğu için işlense dahi keskinleşmez. Dokunarak ya da büyüteç ile bakarak bu fark görülebilir.

Dayanıklı sayılabilecek bir taş olduğu için ısı dayanıklılığı yüksektir. Kaynar bir suya atıldığında renk değişimi ya da form değişimi olmaz. Eğer oluyorsa taş gerçek değildir.

Granat Taşı Hangi Burcun Taşıdır?

Cinsel ve zihinsel güç astrolojide Akrep burcu arketipi ile temsil edilir. Akrep negatif yönleri ile kıskanç, hırslı, gizemli, takıntılı ve ketumdur. Olumlu yönlerinde ise cinsel güç, kendini iyi ifade edebilme, yıkıp tekrar yapabilme iradesi vardır. Tüm bu özellikleri nedeniyle granat taşının burcu Akrep burcudur. Akrep burcu kişilerin negatif yönlerinden çok olumlu özelliklerini çalıştırabilmesi için granat taşı ve topazın birlikte kullanımı önerilir. Akreplere tek kullanmaları önerilmez. Doğru kullanılmadığında akrep için negatif yanları daha da güçlendirebilir.

Akrep burcu dışında maddi dünya ile ilişkiyi yönettiği için oğlak burçları ile de uyumlu bir taştır. Oğlak astrolojide para kazanmak, kariyer, parayı işletmek ile ilişkilidir. Tutkulu ancak soğuktur. Özellikle dişi ve kırmızı lal taşı oğlaklar tarafından kullanıldığında kişinin soğukluğunu yumuşatır. Kendini daha naif ifade edebilmesini ve duygularını doğru yönetebilmesine katkı sağlar.

Granat Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

Granat taşı temizliği çok hassas değildir. Nispeten sert bir taş olduğu için su ya da sabundan formu bozulmayacaktır. Sabun kalıntılarından düzgün arındırılması yeterli olacaktır. Ancak yarı değerli enerji taşlarının temizliği sadece fiziksel amaçlarla yapılmaz. Topladığı enerjilerle bloke olabilirler. Granat taşı anlamı itibari ile toprak ve ateş niteliğini yansıtır. Doğal taşlar elementi göz önünde bulundurarak temizlemek önerilir. Bu nedenle granat taşını toprağa gömüp bir tam gün bekletmek ya da kırmızı bir mumu yakıp yanına koymak taşı sadece temizlemez, güçlendirir de. Mum yakıldığında dikkat edilmesi gereken konu mumun söndürülmemesidir. Mumun kendiliğinden bitip sönmesi gereklidir.

Granat Taşının Fiyatı Ne Kadar?

Granat taşının sahtesi yapılabildiği için çok ucuza satılanlardan uzak durmak gerekir. Küçük parçalar halinde toparlanmış ve işlenmemiş 50 gr granat taşının fiyatı 90 TL ile 110TL arasında olmalıdır. İşlenip parlatılmış ve enerji çalışmalarında kullanılması için tasarlanan granat taş küreleri için fiyat 250 TL’ den başlamalı ve en fazla 350 TL olmalıdır. Bu fiyat aralıklarındaki granat taşları güvenilir bir alıcıdan alınıyorsa muhtemelen gerçektir.

Doğal Taş Takılar

Filtrele: 145 ürün
Sırala

Filtrele(145)

Sırala
Alt Kategoriler
925 GÜMÜŞ
Burçlara Özel
Doğal Taş Takılar
Erkek
Kristal Doğal Taşlar
Çelik Takılar
İNDİRİMLİ ÜRÜNLER
İnci Takılar
İndirim
925 Gümüş Taşlı Yıldız Bileklik
925 Gümüş Taşlı Yıldız Bileklik
İndirim
925 Gümüş Gold Taşlı Kalp Bileklik
925 Gümüş Gold Taşlı Kalp Bileklik
İndirim
925 Gümüş Taşlı Hamsa Bileklik
925 Gümüş Taşlı Hamsa Bileklik
İndirim
925 Gümüş Silver Taşlı Kalp Bileklik
925 Gümüş Silver Taşlı Kalp Bileklik
İndirim
925 Gümüş Silver Sıralı Yonca Bileklik
925 Gümüş Silver Sıralı Yonca Bileklik
İndirim
925 Gümüş Silver Kelebek Bileklik
925 Gümüş Silver Kelebek Bileklik
İndirim
925 Gümüş Mineli Kalp Bileklik
925 Gümüş Mineli Kalp Bileklik
925 Gümüş Mineli Kalp Bileklik
₺ 1,170.00₺ 831.00
İndirim
925 Gümüş Mavi Mineli Göz Bileklik
925 Gümüş Mavi Mineli Göz Bileklik
İndirim
925 Gümüş Gold Sıralı Yonca Bileklik
925 Gümüş Gold Sıralı Yonca Bileklik
İndirim
925 Gümüş Beyaz Taşlı Yonca Bileklik
925 Gümüş Beyaz Taşlı Yonca Bileklik
İndirim
925 Gümüş Beyaz Mineli Göz Bileklik
925 Gümüş Beyaz Mineli Göz Bileklik
İndirim
925 Gümüş Siyah Mineli Sallantılı Kolye
925 Gümüş Siyah Mineli Sallantılı Kolye
İndirim
925 Gümüş Pembe Kuvars Vintage Kolye
925 Gümüş Pembe Kuvars Vintage Kolye
İndirim
925 Gümüş Opal Taşlı Güneş Kolye
925 Gümüş Opal Taşlı Güneş Kolye
İndirim
925 Gümüş Opal Taşlı Damla Kolye
925 Gümüş Opal Taşlı Damla Kolye
İndirim
925 Gümüş Mavi Taşlı Hamsa Kolye
925 Gümüş Mavi Taşlı Hamsa Kolye
İndirim
925 Gümüş Mavi Mineli Yıldız Figür Kolye
925 Gümüş Mavi Mineli Yıldız Figür Kolye
İndirim
925 Gümüş Mavi Mineli Göz Kolye
925 Gümüş Mavi Mineli Göz Kolye
İndirim
925 Gümüş Güneş Sembol Kolye
925 Gümüş Güneş Sembol Kolye
İndirim
925 Gümüş Gold Taş Detaylı Kalp Kolye
925 Gümüş Gold Taş Detaylı Kalp Kolye
İndirim
925 Gümüş Çift Taraflı Kalp Kolye
925 Gümüş Çift Taraflı Kalp Kolye
İndirim
925 Gümüş Sedefli Damla Sallantılı Kolye
925 Gümüş Sedefli Damla Sallantılı Kolye
İndirim
925 Gümüş Beyaz Mineli Göz Kolye
925 Gümüş Beyaz Mineli Göz Kolye
İndirim
925 Gümüş Beyaz Mineli Yıldız Figür Kolye
925 Gümüş Beyaz Mineli Yıldız Figür Kolye
Filtrele
Alt Kategoriler
Filtreleri temizle