Kırmızı Akik Taşının Faydaları Nelerdir? Kullanımı, Özellikleri, Anlamı

Kırmızı akik taşı sert bir formda bulunan ve kuvars grubu taşlar içerisinde yerini almış bir taştır.

Image

Kırmızı akik taşı sert bir formda bulunan ve kuvars grubu taşlar içerisinde yerini almış bir taştır.

Bilim insanları tarafından oldukça sert bir taş olarak bilinen akik taşının sertlik derecesi 7 olarak tespit edilmiştir.

Kırmızı akik taşı mat bir taş olmayıp tabiatta saydam ya da yarı saydam olarak bulunabilir. Bu özelliği sebebiyle güneş ışığını ve daha farklı ışıkları yansıtarak parıltılı bir görünüm kazanır ve dikkatleri üzerine çeker.

Akik taşı tabiatta birbirinde farklı pek çok renk skalasında mevcut bir şekilde yerini korur. Akik taşının doğada yer aldığı renkler:

·        Pembe

·        Kırmız

·        Beyaz

·        Mavi

·        Yeşil

·        Mor

·        Kahverengi

Akik taşı o kadar değerli bir taştır ki İslam dininde dahi adı geçer. Sahabelerden alınan bir rivayete göre Hz. Muhammed aleyhisselam hazretlerinin aksesuar olarak taktiği bir yüzük vardır. Bu rivayete göre yüzüğün yapıldığı ana malzeme akik taşıdır.

Akik taşı halk arasında da bilinirliği ve tanınırlığı olan bir taştır. Akik taşının bilinen diğer isimleri şöyle sıralanabilir:

·        Yemen taşı

·        Ölümsüz taş

·        Şarkıcının taşı

·        Agat taşı

Akik taşının tarihçesi çok eski devirlere dayanır. Tarihçilerin aktardığı bilgilere göre daha Neolitik Çağ devri yaşanırken insanlar akik taşını biliyor ve kullanıyordu.

Akik taşını tarih boyunca pek çok farklı uygarlık çeşitli gerekçelerle kullanmıştır. Bu uygarlıklar arasında yer alanlar:

·        Çin

·        Mısır

·        Pers

·        Babil

Akik taşının belirli bir çıkarılmış alanı yoktur. Herhangi bir coğrafi parçanın altından akik taşı çıkabilir.

Akik taşı çöllerden ırmak boyların ırmak boylarından deniz kenarlarına kadar geniş bir yayılım alanına sahiptir.

Akik taşı Dünyada rezerv olarak dengeli bir şekilde dağılmamıştır. Akik taşının rezervlerinin dünya üzerinde en çok bulunduğu bölgeler arasında şu ülkeler vardır:

·        Amerika Birleşik Devletleri

·        Rusya Federasyonu

·        Almanya

·        Mısır

·        Çin Halk Cumhuriyeti

·        Nijerya

·        Suudi Arabistan

·        İtalya

·        Brezilya

·        Şili

·        Peru

·        Honduras

·        Meksika

·        Venezuela

·        Uruguay

·        Paraguay

·        Bolivya

·        Kolombiya

Akik taşının rezervleri yukarıda bahsi geçen ülkeler kadar çok olmasa da yine de hatırı sayılır bir miktara sahiptir. Akik taşının ülkemiz sınırları dahilinde yer almış olduğu rezervler şu şehirlerdedir:

·        Bilecik. Bilecik civarında çıkarılan akik taşı türü yosunlu akik ya da agat taşı olarak adlandırılır.

·        Ankara. Akik taşı Ankara ilinin özellikle Çamlıdere ve Kızılcahamam ilçelerinden çıkarılır. Bu yöreler zaten Ankara ilinde jeoloji oluşumlarıyla ve kaplıcalarıyla bilinen akik taşının oluşması için elverişli bölgelerdir. Bu iki yerden çıkarılan akik taşının çeşidi taşlaşmış( fosilleşmiş) ağaç akiği olarak bilinir.

·        Eskişehir. Eskişehir ilimizde akik taşı rezervleri bakımından başı çeken kentlerdendir. Eskişehir ve civarında çıkarılan akik taşı türü bantlı akik ya da dentritli akik taşı olarak bilinen taştır.

·         Erzurum. Erzurum kentine bağlı olan Şenkaya bölgesinde irili ufaklı akik taşı rezervleri yer alır.

·        Yozgat. Yozgat kentinde çıkarılmakta olan akik taşı türleri desenleri ve renkleriyle insanların ilgisini çeker ve oldukça büyük rağbet görür.

Kırmızı Akik Taşının Faydaları Nelerdir?

Kırmızı akik taşının faydaları saymakla bitmeyen bir değer ve miktara sahiptir. Bu faydalar arasında en bilinenleri:

·        Cilt bakımında özellikle akne, sivilce, siyah nokta, güneş lekesi, çil, yağ bezesi gibi ciltte meydana gelen dezenformasyonlara karşı kullanılan doğal bir taştır. Cilt üzerinde problemin olduğu yere kırmızı akik taşı konulursa problemin ortadan zaman içinde kalktığı görülecektir.

·        Kırmızı akik taşı vücutta sadece yüz bölgesi için faydalı bir ürün değildir. Bunun yanı sıra saç dökülmesi, saç yağlanması, saçkıran gibi rahatsızlıklarda kırmızı akik taşından fayda sağlanabilir.

·        Karaciğerinde yağlanma başta olmak üzere daha pek çok sorunu olan hasta kişilere uzman doktorlar tarafından kırmızı akik taşının kullanılabileceği tavsiyesi reçeteyle beraber verilir.

·        Kırmızı akik taşı vücut için gerekli olan enerji dengesini sağlayarak vücutta gereksiz yere bulunan ve kişinin ruhi durumuna zarar veren negatif enerjinin vücuttan gönderilmesini sağlar, atılan negatif enerji yerine pozitif enerjinin gelmesinde etkin bir aracı rolündedir.

·        Kırmızı akik taşı her insanda yer alan çakra bölgelerini düzenleyerek kişilerin sezgi güçlerini ve altıncı hisse dayalı olan inançlarını arttırır.

·        Uyku apnesi olanlar, uykusunda kabus görüp birden uyananlar, uyku düzenini bir türlü oturamayan bireyler akik taşı aracılığıyla artık bu sorunlarını çözebilirler. Deliksiz, huzurlu ve zinde bir uyku çekebilirler.

·        Kırmızı akik taşı eğer ılık bir suda bırakılır ve bir süre bekletildikten sonra içilirse meydana gelen şifalı şu içen kişinin basta kemikleri ve dişleri olmak üzere suyun vücut üzerinde ulaşmış olduğu tüm noktalara deva dağıtır.

·        Aynı zamanda hamile kadınlar için de çok eski devirlerde rahat doğum yapması ve doğacak çocuğun sağlıklı olabilmesi için mutlaka dualarla ağzı bağlanmış bir kese içinde kırmızı akik taşı verilirmiş. Bu gelenek hala Anadolunun ücra köy ve kasabalarında varlığını sürdürür.

·        Kırmızı akik taşı sadece gebe kadınlara verilmekle kalmaz aynı zamanda yeni doğum yapmış lohusa kadınlar ve yeni doğan bebekler için anne ve bebeği albastı ya da halk arasındaki ismiyle alkarısından ve kötü niyetli şer dolu gözlerden korumak için kullanılır.

Kırmızı Akik Taşı Ne İşe Yarar?

Kırmızı akik taşı kullananlar için sayılıp dökülebilecek pek çok alt sebep mevcuttur. Bu sebepler arasında şu maddeler yer alır:

·        Alternatif tıp alanında hemen her hastalık için iyileştirici bir niteliğe sahiptir.

·        Günümüzde özellikle kadınlar kırmızı akik taşına oldukça rağbet gösterirler. Bu durumun sebebi bu taş kullanılarak kadınların ilgisine hitap edecek kolye, yüzük, küpe, bileklik, halhal, çanta, cüzdan, broş, elbise gibi kırmızı akik taşının asaletini yansıtan ürünler imal edilir.

Kırmızı Akik Taşı Nasıl Kullanılır?

Kırmızı akik taşının kullanımı hususunda pek çok farklı alternatif söz konusudur. Kırmızı akik taşı tıp biliminde kullanıldığı gibi sadece zevk ve keyif amacıyla güzel bir görünüm kazanmak için hiçbir fayda beklentisi olmadan kullanılabilir.

Kırmızı Akik Taşının Anlamı Nedir?

Kırmızı akik taşının anlamı İtalya’nın Sicilya yarımadasında yer alan eski bir ırmaktan ismini alır. Sicilyada bulunan ve kırmızı akik taşına adını veren nehir Achates Nehridir.

Kırmızı Akik Taşının Özellikleri Nelerdir?

Kırmızı akik taşının özellikleri arasinda:

·        Kırmızı akik taşı hemen her kıtada çıkarımı yapılan çok faydalı ve işlevsel bir doğal taştır.

·        Kırmızı akik taşı doğada gökkuşağının tüm renklerine sahip olacak kadar geniş bir renk yelpazesine sahiptir.

Kırmızı Akik Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kırmızı akik taşının gerçek olup olmadığını anlamak için taş bir gece boyunca dışarıda bekletilmelidir.

Kırmızı Akik Taşı Hangi Burcun Taşıdır?

Kırmızı akik taşının  burcu astroloji bilimiyle uğraşanlarca ateş grubu kategorisine koyulan koç burcudur.

Kırmızı Akik Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

Kırmızı akik taşının temizliği hususunda taş bir gece boyunca ay ışığı altında bekletilmelidir.

Kırmızı Akik Taşının Fiyatı Ne Kadar?

Kırmızı akik taşının satış fiyatı piyasada çok geniş bir fiyat aralığında kendine yer bulur. Bu fiyatlar pek çok alıcı profilinin bu taşı edinmesini sağlar. Kırmızı akik taşı piyasada en ucuz 20 liraya bulunurken en pahalı 540 liraya kadar alıcı bulur.

Doğal Taş Takılar

Filtrele: 464 ürün
Sırala

Filtrele(464)

Sırala
Alt Kategoriler
Burçlara Özel
Doğal Taş Takılar
Erkek
Kristal Doğal Taşlar
Çelik Takılar
İNDİRİMLİ ÜRÜNLER
İnci Takılar
Filtrele
Alt Kategoriler
Filtreleri temizle