✨ SINIRLI SAYIDA %10 İNDİRİM FIRSATI ✨

Sadece size özel, yeni alışverişlerinizde kullanabileceğiniz %10 indirim sunuyoruz!

İndirim Kodu: HEDİYE10 🛍️

Bu fırsatı kaçırmayın! Hemen alışverişe başlayın ve bu özel indirimin keyfini çıkarın.
💎 Takı koleksiyonumuzu keşfedin ve şıklığınızı tamamlayın! 💎

Alışverişe Başla
Kapat

Krizopras Taşının Faydaları Nelerdir? Kullanımı, Özellikleri, Anlamı

Krizopras taşının insan vücuduna ve gündelik hayattaki gündelik işlere olumlu pek çok katkısı vardır.

Image

Krizopras taşı araştırmacılar tarafından kalsedon taşının alt başlığı altında ele alınıp incelenmiştir.

Krizopras Taşının Faydaları Nelerdir?

Krizopras taşının insan vücuduna ve gündelik hayattaki gündelik işlere olumlu pek çok katkısı vardır.

Krizopras taşının faydaları şöyle sıralanabilir:

·        Sezgi insanda beş duyusunun yanında altıncı bir duyu  olarak yer alan, çıplak gözle görülemeyen insanlarda az ya da çok fark etmeksizin bulunan duyudur.

Krizopras taşı insanda yer alan sezgi melekesini arttırarak kişilere sağlam ve doğru bir içgörü yeteneği kazandırır.

·        Krizopras taşının faydalarından biri de insanın yetenekleri üzerinedir. Yetenekler insanda doğuştan var olan becerilerdir. Krizopras taşının yeteneğe olan etkisi kişinin daha önce farkına varmadığı yetenekleri görmesini sağlamasıdır.

·        Sadakat insan ilişkilerinde bağlılığı temsil eden bir kelimedir, krizopras taşının kişilerde yer alan sadakat duygusunu arttırdığı yönünde araştırmacıların rastlamış olduğu birtakım bulgular mevcuttur.

·        Krizopras taşı vücudumuzdaki pek çok noktaya yarar sağlayabilecek bir taştır. Ama özellikle kalp bölgesine maksimum düzeyde fayda sağlar. Bu durumun sebebi krizopras taşının insan bedenindeki çakra kısımlarından kalbin olduğu yerdeki kısmı açmasıdır.

·        İnsan vücudunda kimi zaman negatif enerji yükü artış eğilimine geçer. Negatif enerjinin artış sebepleri iş yaşamındaki stres, aşk hayatındaki sorunlar, arkadaşlık ilişkilerindeki iletişim problemlerinden kaynaklanan durumlardır. Krizopras taşı dış etkenler sebebiyle vücutta birikmiş olan negatif yüklü enerjinin dışarı atılmasını sağlar ve atılan enerji yerine pozitif yüklü enerjinin vücuda dağılmasına sebebiyet verir.

·        Krizopras taşı kişilerin maddi vücut bütünlüğünü koruduğu gibi manevi vücut bütünlüğünü de koruyarak kişilerin haleti ruhiyyesine faydalı olur.

·        Kişilerde bazen sebebi bilinmeyen psikolojik ataklar gelebilir. Bu ataklar sonucu kişi kendine zarar verebildiği gibi objelere ve başkalarına zarar verebilir. Krizopras taşı kişilerde oluşabilecek psikolojik atakların önüne geçerek kişiyi ve başkalarını olumsuz durumlardan korur.

·        Krizopras taşı kişiyi egosantrik bir bakış açısından kurtararak başkalarının bakış açısından bakmayı, başkalarını da düşünerek yaşamayı öğreterek daha sağlıklı insan ilişkilerinin kurulmasını sağlar.

·        Günümüzde bazı çocuklarda ve yetişkinlerde konuşma problemleri olduğu dikkatleri çeker. Krizopras taşı konuşma problemleri çekenlere dil ve konuşma terapistleri tarafından da önerilen etkin bir doğal taştır.

·        Krizopras taşı sesleri bir türlü bütünlük dahilinde çıkaramama rahatsızlığı olan kekemelik rahatsızlığında da kullanılır. Kekemelik rahatsızlığı çeken kişiler krizopras

taşı yardımıyla kelimeleri bölmesine akıcı ve doğru bir şekilde çıkararak kekemelik rahatsızlığını tedavi eder.

·        Çağımızda uyku problemleri insanların şikayetçi oldukları sorunların basında gelir. Krizopras taşının kullanan kişilerde uyku üzerine olumlu etkisi olduğu uzmanlar tarafından yapılan deney ve araştırmalarla ortaya konulmuştur. Krizopras taşının uyku üzerine pozitif etkileri:

1.      Kişiler kimi zaman uyudukları uykudan verim alamadığını belirti. Bu hastalığa tıp literatüründe uyku apnesi denir. Krizopras taşı bireylerdeki bu sorunu çözerek rahat, verimli ve yataktan kalkıldığında dinç hissedilmesini sağlayacak bir tedavi imkanı sunar.

2.      Halk arasında karabasan olarak bilinen bilimsel literatürde adı uyku felci olarak bilinen rahatsızlık hemen hemen herkesin başına gelir ama bu sorun bazı insanlarda daha fazladır. Krizopras taşı psikologlar ve uyku terapistleri tarafından tavsiye olunan bir doğal taştır.

3.      Kabus adı verilen kötü düşlerin çok görülmesi kişinin rahat bir uyku çekmesinin önüne geçerek uyku kalitesini düşürür. Krizopras taşı kişilerin gördüğü kabusların azalmasını sağlar. Bu sayede kişiler sağlıklı bir uyku standardına kavuşarak uyku kalitelerini arttırır.

·        Karabasana klostrofobiyle alakalı korku durumlarını ortadan kaldırır. Klostrofobi kısaca tanımlanacak olursa kapalı olan korkusu manasına gelir ve krizopras taşı kapalı alan korkusuna karşı kişiyi duyarsız hale getirerek korkunun yenilmesine vesile olur.

·        İnsan cildi dış etkenler ve ciltte meydana gelen istenmeyen dezenformasyonlarla zaman zaman tahriş olur ve hasarlar alır. Krizopras taşı insan cildinde olan güneş lekesi, siyah nokta, yağ bezesi, çil gibi sorunların üstesinden gelerek kişilerin daha estetik ve daha canlı renklerde bir cilde sahip olmasında son derece etkili bir doğal taştır.

·        Ergenlik döneminde insan bedeninin aşırı yağlanmasına bağlı olarak vücut da tepki olarak bedenin bir çok farklı bölgesinde akne ve sivilce çıkarır. Krizopras taşı doktorlar tarafından reçete yanında ergenlik döneminde yaşayan bireylere yardımcı olarak verilir. Bu sayede deri üzerindeki sivilce, akne gibi olumsuz oluşumların önüne geçilir.

·        C vitamini vücut için önemli bir vitamin grubudur ve en çok güneş ışınlarından ve meyvelerden bu vitamin alınabilir. Krizopras taşı güneş ışınları yoluyla ya da meyveler aracılığıyla vücuda giren C vitaminin emilimini sağlayarak vücutta C vitaminin etkili ve dengeli bir şekilde dağılmasına vesile olup doğru biçimde kullanılmasını sağlar.

Krizopras Taşı Ne İşe Yarar?

Krizopras taşı kullananlar bu taşın pek çok faydasını hem bedenlerinde hem de gündelik hayatlarında görmüşlerdir. Kişilerin krizopras taşı kullanımı sonrasında  gördüğü bu yararlar arasında:

·         Krizopras taşı cilt bakımı ve temizliği için son zamanlarda tercih edilen bir taş olmuştur.

·        Krizopras taşı aynı zamanda vücutta dezenforme olan yerleri onararak iyileştirici bir kimliğe bürünür.

·        Krizopras taşı bireylerin uyku problemlerini hallederek kişilere  sağlıklı bir vücut yapısı ve sağlam düşünen bir zihne sahip olma imkanı vermiştir.

Krizopras Taşı Nasıl Kullanılır?

Krizopras taşı kullanımı günümüzde tıp biliminin çalışma sahasından aksesuar yapmaya aksesuar yapmaktan tekstil sanayisine kadar pek çok farklı sahada etkin olarak kullanılan doğal bir malzeme olarak bilinir.

Krizopras Taşının Anlamı Nedir?

Krizopras taşının anlamı Eski Yunanca sözlükte araştırmacıların karşısına çıkar. Bu sözlüğe krizopras sözcüğü bu dilde iki farklı kelimenin birleşmesi sonucu oluşur. Bu kelimeler chrys ve prase sözcüklerdir. Zamanla birleşen bu kelimeler günümüzde krizopras adını alarak bir taşın özel ismi olmuştur.

Krizopras Taşının Özellikleri Nelerdir?

Krizopras taşının özellikleri arasında sayılabilecek unsurlar:

·        Krizopras taşının içeriğinde pek çok farklı bileşik vardır. Bu bileşikler arasında oniks, jasper, carnelian gibi ürünler vardır.

·        Çıkarıldığı yerler arasında Orta Avrupa, Brezilya, Kuzey Amerika, Güney Afrika vardır.

Krizopras Taşının  Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Krizopras taşının gerçek olup olmadığını anlamak için temel özelliklerinin iyice bilinmesi gerekir. Bu özellikler bilindiği takdirde sahip olunan taşın gerçek mi ya da çakma bir ürün mu olduğu tayin edilebilir.

Krizopras Taşı Hangi Burcun Taşıdır?

Krizopras taşının burcu astrologlar tarafından terazi ve boğa olarak belirlenmistir. Akik, sitrin gibi taşların yanı sıra krizopras taşı da kova burcuna mensup kişilerde son derece etkin bir göreve sahiptir. Krizopras taşı sadece kova burcunda olan kişilerde etkili bir doğal taş değil boğa burcunun özelliklerine tabi olan  kişilerde de kendini gösteren bir doğal kayaçtır.

Krizopras Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

Krizopras taşının temizliği isteğe göre farklı tarzlarda yapabilir. Kimileri bir fırçayla ya da besle silmeyi tercihe ederken kimisi için taşı bol suda yıkamak yeterli olarak görülür.

 Krizopras Taşının Fiyatı Ne Kadar?

Krizopras taşı piyasa değeri olarak dalgalanmalar içinde fiyatı değişen bir üründür. Krizopras taşı satış fiyatı 40 lira ile 90 lira arasındaki fiyat bandında satılır.

Doğal Taş Takılar

Filtrele: 159 ürün
Sırala

Filtrele(159)

Sırala
Alt Kategoriler
925 GÜMÜŞ
Burçlara Özel
Doğal Taş Takılar
Erkek
Kristal Doğal Taşlar
Çelik Takılar
İNDİRİMLİ ÜRÜNLER
İnci Takılar
İndirim
925 Gümüş Taşlı Yıldız Bileklik
925 Gümüş Taşlı Yıldız Bileklik
İndirim
925 Gümüş Gold Taşlı Kalp Bileklik
925 Gümüş Gold Taşlı Kalp Bileklik
İndirim
925 Gümüş Taşlı Hamsa Bileklik
925 Gümüş Taşlı Hamsa Bileklik
İndirim
925 Gümüş Silver Taşlı Kalp Bileklik
925 Gümüş Silver Taşlı Kalp Bileklik
İndirim
925 Gümüş Silver Sıralı Yonca Bileklik
925 Gümüş Silver Sıralı Yonca Bileklik
İndirim
925 Gümüş Silver Kelebek Bileklik
925 Gümüş Silver Kelebek Bileklik
İndirim
925 Gümüş Mineli Kalp Bileklik
925 Gümüş Mineli Kalp Bileklik
925 Gümüş Mineli Kalp Bileklik
₺ 1,170.00₺ 831.00
İndirim
925 Gümüş Mavi Mineli Göz Bileklik
925 Gümüş Mavi Mineli Göz Bileklik
İndirim
925 Gümüş Gold Sıralı Yonca Bileklik
925 Gümüş Gold Sıralı Yonca Bileklik
İndirim
925 Gümüş Beyaz Taşlı Yonca Bileklik
925 Gümüş Beyaz Taşlı Yonca Bileklik
İndirim
925 Gümüş Beyaz Mineli Göz Bileklik
925 Gümüş Beyaz Mineli Göz Bileklik
İndirim
925 Gümüş Siyah Mineli Sallantılı Kolye
925 Gümüş Siyah Mineli Sallantılı Kolye
İndirim
925 Gümüş Pembe Kuvars Vintage Kolye
925 Gümüş Pembe Kuvars Vintage Kolye
İndirim
925 Gümüş Opal Taşlı Güneş Kolye
925 Gümüş Opal Taşlı Güneş Kolye
İndirim
925 Gümüş Opal Taşlı Damla Kolye
925 Gümüş Opal Taşlı Damla Kolye
İndirim
925 Gümüş Mavi Taşlı Hamsa Kolye
925 Gümüş Mavi Taşlı Hamsa Kolye
İndirim
925 Gümüş Mavi Mineli Yıldız Figür Kolye
925 Gümüş Mavi Mineli Yıldız Figür Kolye
İndirim
925 Gümüş Mavi Mineli Göz Kolye
925 Gümüş Mavi Mineli Göz Kolye
İndirim
925 Gümüş Güneş Sembol Kolye
925 Gümüş Güneş Sembol Kolye
İndirim
925 Gümüş Gold Taş Detaylı Kalp Kolye
925 Gümüş Gold Taş Detaylı Kalp Kolye
Filtrele
Alt Kategoriler
Filtreleri temizle