✨ SINIRLI SAYIDA %10 İNDİRİM FIRSATI ✨

Sadece size özel, yeni alışverişlerinizde kullanabileceğiniz %10 indirim sunuyoruz!

İndirim Kodu: HEDİYE10 🛍️

Bu fırsatı kaçırmayın! Hemen alışverişe başlayın ve bu özel indirimin keyfini çıkarın.
💎 Takı koleksiyonumuzu keşfedin ve şıklığınızı tamamlayın! 💎

Alışverişe Başla
Kapat

Labradorit Taşının Faydaları Nelerdir? Kullanımı, Özellikleri, Anlamı

Labradorit taşı doğada yer alan taşlar içerisinde görünümüyle dikkat çeken taşlardan biridir.  Labradorit taşı astrologlara göre belirlenmiş dört temel elementten hava grubuna mensup bir elementtir. 

Image

Labradorit taşı doğada yer alan taşlar içerisinde görünümüyle dikkat çeken taşlardan biridir. 

Labradorit taşı astrologlara göre belirlenmiş dört temel elementten hava grubuna mensup bir elementtir. 

Taşlar bazı yer bilimcilerine ve astrologlar göre 9 tane ana gezgenle ilişkilendirilir ve gezegenlerin bazı özelliklerine göre taş hakkında bazı öngörülerde bulunulur ve insan vücuduna faydası konusunda bazı tahminler yapılır. Labradorit taşının ise yapılan araştırmalar sonucunda Neptün gezegeniyle bazı ortak özellikler barındırdığına ulaşılmıştır. 

Labradorit taşı dünya geneline dengeli bir şekilde yayılım alanı gösteren bir taş değildir. Labradorit taşının kimi ülkelerde rezervi çok iken kimi ülkelerde ise çıkarım maliyeti taşın bulunduğu rezervden fazla olunca çıkarılma işleminden vazgeçilmiştir. Dünyada başlıca labradorit taşı çıkarım sahaları arasında yer alan ülkeler: 

  • Amerika Birleşik Devletleri 
  • Çin Halk Cumhuriyeti  
  • Rusya Federasyonu  
  • Madagaskar  
  • Meksika 
  • Tanzanya 
  • Güney Afrika 
  • Malezya 
  • Güney Sudan 
  • Kuzey Sudan 
  • Fildişi Sahili 
  • Kanada 
  • Hindistan  
  • Nepal 

Labradorit Taşının Faydaları Nelerdir? 

Labradorit taşının faydaları arasında yer alan durumlar: 

  • Doğal taşlar insan ruhunun vücuttaki çalışma mekanizmalarına yardımcı olmalarıyla  bilinirler ve  insan vücudu üzerinde son derece büyük bir etki alanına sahiplerdir. Doğal taşlar yüzyıllardan beri bu özellikleriyle bazı dinlere ait ritüeller ve törenlerde Tanrıyla insanlar arasında bir tür aracı olarak görülmüş, kişiler  tarafından umut ışığı olarak görülmüştür. 

 Özellikle Güney Doğu Asya sahasında yayılış alanı gösteren iki büyük din olan Budizm ve Hinduizmde labradorit taşı başta olmak üzere pek çok doğal malzeme ritüellerin ve törenlerin bir parçası haline gelmiştir. Bu dinler dışında Japonların ulusal dini olan Şintoizm inanışında ve kaynağı Güney Doğu Asya olan feng shui felsefesinde  labradorit taşının da aralarında olduğu doğal taşlar kullanılır. 

  • Doğal taşlar ayrıca günümüzde yaygın bir tur egzersizler dizini olan ve temelinde yine Güney Doğu Asya’nın mistik bakış açısı yaran yoga için de kullanılır. Yoga yapan insanların kullanmayı tercih ettiği kayaçlardan  biri olan labradorit taşı egzersizin yapılması için olması gereken ön koşullardan biridir. 
  • Ayrıca yakın zamanda faydaları görülen meditasyon isimli egzersizler silsilesini yaparken kullanılan baş aktörlerden biridir. 
  • Labradorit taşı vücutta belirli bölgelere dağılmış olan çakra bölgelerine olumlu anlamda etkileri olan kayaçlardan biridir. Labradorit taşının insan bedeninde etki ettiği çakra alanları kısmında: 
  • Labradorit taşının çakra bölgelerinden en çok faydasının dokunduğu çakra kalp ve gögüs çevresinde yer alan kalp çakrasıdır. Labradorit taşı bu bölgeye etki etmesi sebebiyle doktorlar tarafından kalp rahatsızlığı olan kişilere reçeteyle beraber alternatif olarak kullanmayı salık verdikleri doğal malzemelerden biridir. 
  • Labradorit taşının çalıştırmış olduğu bir başka çakra bölgesi taç çakrasıdır. Taç çakrasının çalışması sonucu kişide psikolojik yönde bazı olumlu gelişmeler olur. Bu gelişmeler arasında günümüzde artan zor çalışmalardan dolayı artan stres seviyesinin düşürülmesi, yaşadığımız çağda artık değersizleşen ve çıkar ilişkisine odaklı kurulan insan ilişkilerinin kişilerde oluşturduğu olumsuz ruh halinin tekrar eski haline getirilmesi amaçlanan hedefler arasındadır. 
  • Labradorit taşının çalıştırdığı üçüncü  ve son bölge boyun bölgesinden yer alan boğaz çakrasıdır. Labradorit taşı bu bölgede etkin bir rol aldığı için boyun çevresinde yer alan rahatsızlıkların tedavisinde ve iyileştirilmesinde tercih edilen bir taştır. 
  • İnsan cildi dış dünyadaki bazı istenmeyen etkenler ve çevredeki zararlı organizmalar yüzünden hasar alarak istenmeyen lekelere ve hastalıklı bir cilt görünümüne neden olur. Labradorit taşı kullanan kişiler düzenli olarak taşı kullanırlarsa hasarlı olan ciltleri onarılacak, pürüzsüz bir tene ulaşacaktır. Bunun yanı sıra labradorit taşının bir başka yararlı niteliği vücuda dışarıdan girmiş virüs, bakteri, mikrop, mikroorganizma gibi gözle görülemeyen zararlı canlıları içinde barındırdığı pozitif enerjiyle yok eder ya da bir şekilde vücut dışına atılmasını sağlar.  
  • Ergenlik dönemi insanın yaşama evreleri içinde fizyolojik olarak en zor geçen dönemlerden biridir. Bu dönemde özellikle kadınlarda artan vücut yağlanmasıyla beraber vücutta tepkisel olarak sivilce ve akne gibi vücutta iz bırakan bir takım  rahatsızlıkların meydana çıkmasına neden olur. 
  • Ülkemiz özellikle yaz aylarında güneş ışınları etkilerini göstererek kişilerde yanıklara ve güneş lekelerine sebep olur. Bu durum kişilerde estetik durmayan görüntü bozukluklarına sebep olur. Yaz aylarında güneş altında dolaşmak ve güneşlenmek isteyen bireyler bu sorunları labradorit taşı kullanarak çözebilir. Çünkü Labradorit taşı güneşten gelen insan tenine zararlı  ultraviyole ışınları emerek ya da yansıtarak kişiyi güneşin kavurucu ışınlarından ve sıcaklığında koruyarak bir nevi bir kalkan rolü görür. 

 Labradorit Taşı Ne İşe Yarar? 

Labradorit taşı kullananlar yaş itibariyle dengeli bir dağılıma sahiptir. Yani her yaş grubundan kişi bu taşı kullanır.  

  • Labradorit taşı odak problemi olan kişilerin objelere, kişilere ve olaylara karşı odak miktarlarını arttırarak gündelik yaşamın daha anlamlı geçmesi sağlanmış olur. 
  • Labradorit taşı yakın zamanda moda sanayinde de kullanılmaya başlanmış ve pek çok giyim malzemesi üretilmiştir. 

Labradorit Taşı Nasıl Kullanılır? 

Labradorit taşı kullanımı hususunda insanlar pek çok farklı yola başvurarak bu işlemi gerçekleştirir. Labradorit taşının gündelik hayatta kullanım sahaları şunlardan meydana gelir: 

  • Takı, mücevher ve aksesuar yapımında kullanılır. 
  • Kıyafet yapımında kullanılarak kıyafetlere parlak bir görünüm kazandırır. 
  • Abiye imal edilmesinde yer alan bu taş kişilerin özel günlerde ortamın yıldızı olmasını sağlar. 
  • Kıyafetlere uyumlu bir şekilde takılan aksesuarlardan biri olan broş üretiminde sıklıkla labradorit taşı tercih edilir. 
  • Elbiselerin ve ayakkabının tamamlayıcısı olan çantaların süslemesinde labradorit taşı tercih edilir. 
  • Eskiden cüzdanlara sadece para konulurken günümüzde telefonların bile sığabileceği cüzdanlar mevcuttur. Bu yüzden günümüzde cüzdanlar üzerinde taş ve pul kullanma geleneği başlamıştır. Cüzdanlar üzerinde kullanılan taşlardan biri de bahsi gecen labradorit taşıdır. 

Labradorit Taşının Anlamı Nedir? 

Labradorit taşının anlamı bir yerin isminden gelir. Labradorit taşının ilk bulunduğu yer günümüzde Kanada'nın sınırları içerisinde yer alan Labrador Yarımadasıdır. Bu sebepten ötürü Labrador Yarımadası  taşa sahip olduğu adın verilmesine neden olmuştur. 

Labradorit Taşının Özellikleri Nelerdir? 

Labradorit taşının özellikleri arasında: 

  • İsmini keşfedildiği yerden alır. 
  • Bilim insanları doğada mevcut olan taşları sınıflandırmaya tabi tutmuşlardır. Bu sınıflandırmaya göre Labradorit taşı sert ve dayanıklı taşlar grubunda yer alır. 

Labradorit Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır? 

Labradorit taşının gerçek olup olmadığını anlamak için taş gün ışığına doğru tutulur. Eğer yansıyan renklerde bir sorun varsa taş yapay demektir. 

Labradorit Taşı Hangi Burcun Taşıdır? 

Labradorit taşının burcu salt bir burçtan meydana gelmez. Astrologlara göre labradorit taşını kullanması gereken burçlar ikizler ve akrep buralarıdır. 

Labradorit Taşının Temizliği Nasıl Yapılır? 

Labradorit taşının temizliği yapmak isteyen kişiler taşı bir beşe sarararak toprağın altına  gömmeli bir gün boyunca beklettikten sonra bol suda yıkamalıdır. 

Labradorit Taşının Fiyatı Ne Kadar? 

Labradorit taşının satış fiyatı piyasadaki arz talep dengesine göre ve satın alınacak olan taşın kalitesine ya da taş ham olarak değil de işlenmiş olarak alınacaksa taşın kullanım miktarına göre farklılık arz eder. 

Doğal Taş Takılar

Filtrele: 160 ürün
Sırala

Filtrele(160)

Sırala
Alt Kategoriler
925 GÜMÜŞ
Burçlara Özel
Doğal Taş Takılar
Erkek
Kristal Doğal Taşlar
Çelik Takılar
İNDİRİMLİ ÜRÜNLER
İnci Takılar
İndirim
925 Gümüş Taşlı Yıldız Bileklik
925 Gümüş Taşlı Yıldız Bileklik
İndirim
925 Gümüş Gold Taşlı Kalp Bileklik
925 Gümüş Gold Taşlı Kalp Bileklik
İndirim
925 Gümüş Taşlı Hamsa Bileklik
925 Gümüş Taşlı Hamsa Bileklik
İndirim
925 Gümüş Silver Taşlı Kalp Bileklik
925 Gümüş Silver Taşlı Kalp Bileklik
İndirim
925 Gümüş Silver Sıralı Yonca Bileklik
925 Gümüş Silver Sıralı Yonca Bileklik
İndirim
925 Gümüş Silver Kelebek Bileklik
925 Gümüş Silver Kelebek Bileklik
İndirim
925 Gümüş Mineli Kalp Bileklik
925 Gümüş Mineli Kalp Bileklik
925 Gümüş Mineli Kalp Bileklik
₺ 1,170.00₺ 831.00
İndirim
925 Gümüş Mavi Mineli Göz Bileklik
925 Gümüş Mavi Mineli Göz Bileklik
İndirim
925 Gümüş Gold Sıralı Yonca Bileklik
925 Gümüş Gold Sıralı Yonca Bileklik
İndirim
925 Gümüş Beyaz Taşlı Yonca Bileklik
925 Gümüş Beyaz Taşlı Yonca Bileklik
İndirim
925 Gümüş Beyaz Mineli Göz Bileklik
925 Gümüş Beyaz Mineli Göz Bileklik
İndirim
925 Gümüş Siyah Mineli Sallantılı Kolye
925 Gümüş Siyah Mineli Sallantılı Kolye
İndirim
925 Gümüş Pembe Kuvars Vintage Kolye
925 Gümüş Pembe Kuvars Vintage Kolye
İndirim
925 Gümüş Opal Taşlı Güneş Kolye
925 Gümüş Opal Taşlı Güneş Kolye
İndirim
925 Gümüş Opal Taşlı Damla Kolye
925 Gümüş Opal Taşlı Damla Kolye
İndirim
925 Gümüş Mavi Taşlı Hamsa Kolye
925 Gümüş Mavi Taşlı Hamsa Kolye
İndirim
925 Gümüş Mavi Opal Taşlı Damla Kolye
925 Gümüş Mavi Opal Taşlı Damla Kolye
İndirim
925 Gümüş Mavi Mineli Yıldız Figür Kolye
925 Gümüş Mavi Mineli Yıldız Figür Kolye
İndirim
925 Gümüş Mavi Mineli Göz Kolye
925 Gümüş Mavi Mineli Göz Kolye
İndirim
925 Gümüş Güneş Sembol Kolye
925 Gümüş Güneş Sembol Kolye
Filtrele
Alt Kategoriler
Filtreleri temizle