Lav Taşının Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı, Özellikleri, Anlamı

Lav taşı, isminden de anlaşılabildiği gibi bazı volkanik olaylar sonucu yeryüzüne ulaşan taşlardan birisidir. Yeryüzü tabakasının derin kısımlarından yüzeye kadar gelebilen bu doğal taş, oldukça dayanıklıdır.

Image

Lav taşı, isminden de anlaşılabildiği gibi bazı volkanik olaylar sonucu yeryüzüne ulaşan taşlardan birisidir. Yeryüzü tabakasının derin kısımlarından yüzeye kadar gelebilen bu doğal taş, oldukça dayanıklıdır. Fakat pek çok faydasının bulunmasının yanı sıra dayanıklı olmasına rağmen son dönemlerde yarı değerli taşlar kategorisine girmiştir. Yine de dünya genelinde oldukça yaygın bir şekilde birçok takı ve süs eşyasında kullanılan taşlardan birisidir. Özellikle de tesbih, küpe, kolye ve bileklik gibi çeşitli takıların içerisinde yerini almayı başarır. Milyonlarca yıl öncesinde yaşanan volkanik patlamalar sonucu lavların ani bir şekilde soğuması ile lav taşının meydana geldiği bilinir. Bu döneme kadar farklı zamanlarda bileşenlerin soğuması ve ısınması ile birlikte birleşerek ayrılması sunucu günümüzdeki yapısını almıştır. Farklı ülkelerde oluştuğu gibi Türkiye’de de farklı noktalarda çıkarılmıştır.

Lav Taşının Faydaları Nelerdir?

Lav taşının faydaları arasında şunlar vardır:

·        Lav taşı, ruhsal ve duygusal denge kurarak zihin sağlığına iyi gelir.

·        Lav taşı taşıyan kişilerin kaygı bozukluğu ve stres ile başa çıkma konusunda olumlu katkıları vardır.

·        Lav taşı ısıtılarak kas sorunları için kullanılmakta ve iyi gelmektedir. Kas ağrıları ve romatizmal ağrıları için oldukça faydalı bir doğal taştır. Bu sebeple termal tesisler ve tedaviler için sık sık kullanılmaktadır.

·        Damarların genişlemesini sağlayarak kan dolaşımının hızlanmasına katkıda bulunur.

·        Lav taşını kullanan kişilere olumlu enerjiler verir. Kalp için oldukça faydalı bir taştır. Aynı zamanda da hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunarak bu durumun hızlanmasını sağlar.

·        Solunum hastalığı olan kişilere iyi gelir. Kişinin rahat bir şekilde nefes alarak sakinleşmesini sağlar.

·        Vücuda dinginlik hissi verir ve kişinin iç huzuruna ulaşmasını sağlar. Vücudu toksinlerden arındırmasını sağlayarak kişinin sağlığına olumlu etkileri vardır.

Lav Taşı Ne İşe Yarar?

Lav taşı kullananlar için şu faydaları bulunur:

·        Lav taşı, vücudu sakinleştirerek dingin bir hale getirir. Gergin ve stresli anlarda kullanılması oldukça yaygındır.

·        Yeryüzünün derinliklerinden çıkan lav taşı, insanlara enerji verir. Bu enerjinin ise öfke ve kötü düşünceler içerisinde olan insanlara yardım ettiği bilinir. Öfke kontrolü olmayan kişiler için oldukça tavsiye edilen bir doğal taştır. Bu kötü duygulardan arınmayı sağlayarak, bu duyguların yerine kişiye güç ve azim verir.

·        Lav taşları, enerjinin korunumunu sağlar. Kişilerin özgüvenini arttırarak girişkenliğin artmasına yardımcı olur. Kişilerin sosyal zekalarını geliştirdiğine inanılır.

·        Lav taşlarının kök çakra üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Kök çakrası üzerindeki bu etkiler, kişide direkt olarak bir topraklama etkisi gösterir. Bu topraklanmanın kişi üzerindeki etkileri ise kişinin hayatına istikrar sağlaması bulunur. Aynı zamanda kişide mevcut olan kaygılanma ve endişelenme gibi duyguları ortadan kaldırır. Bu etkinin, lav taşlarında var olan güçlü toprak bağlantısından ötürü olduğu söylenebilir.

Lav Taşı Nasıl Kullanılır?

Lav taşının kullanımı pek çok sektör içerisindedir. Şifalı doğal taşların pek çoğunda olduğu gibi lav taşları da cilde yakın olduğu ya da cilde direkt olarak temas ettiği zaman en verimli şekilde etki ettiği söylenebilir. Çünkü bu özel taş ile enerji kolay ve net bir biçimde aktarılacaktır. Yani herhangi bir engel ya da tıkanma olmadan enerji aktarımı gerçekleşir. Bununlar beraber enerji dengesinin korunması, kişinin sahip olduğu kötü duyguların temizlenmesi ve kişinin rahatlamasını sağlamak için lav taşları, evin tüm odalarına ya da ofisine konabilir. Aynı zamanda lav taşı, takılarda da kullanılmaktadır. Böylece lav taşı, kişinin cildine temas eder ve daha verimli bir şekilde etki eder. Lav taşı, sahip olduğum tüm özellikler ile çeşitli alanlarda kullanılan doğal bir taştır. Pek çok fayda ve özellikler ile beraber yarı değerli taş arasında yerini almıştır. Dünya genelinde yaygın olarak süs eşyası gibi birçok alanda kullanımına önem verilen etkili bir taştır. Takı ve aksesuarlarda da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Lav Taşının Anlamı Nedir?

Lav taşının anlamı nazardan ve savaştan korumasıdır. Lav taşı, antik çağdan bugünlere kadar gelen bir doğal taştır. Özellikle de nazardan korumasına inanılarak anlam yüklenmiştir. Eski zamanlarda farklı toplumlarda da anlamı bu şekilde olan lav taşı, oldukça eski ve yeni zamanlarda oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Alternatif tıpta da lav taşının önemi oldukça fazladır.

Lav Taşının Özellikleri Nelerdir?

Lav taşının özellikleri aşağıdaki gibidir:

·        Lav taşının kullanım alanlarından birisi de aromaterapidir. Gözenekli bir yapıya sahip olduğu için yağı emerek uzun bir süre için bünyesinde barındırabilmektedir. Böylece aromaterapi yağları ile lav taşları kullanılmaktadır. Ayrıca güneş enerjisi ile aromaterapi yağlarının bir araya gelmesi, taşın etkisini arttırmasını sağlar. Gergin ve stresli hissedildiği zaman limon ya da lavanta yağı ile beraber kullanılması tavsiye edilmektedir.

·        Kök çakra başta olmak üzere bütün çakralar için etkisi olumludur. İçerisindeki zengin mineraller sayesinde çakraların negatif enerjilerden arınmasını sağlar. Eski toplumlarda bu taş topraklama özellikleri ile dikkat çekerek yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamıştır. Kök çakra ile bağlantı kurarak kişinin hayatında istikrarlı bir şekilde ilerlemesini ve tüm kaygı ve endişelerinden kurulmasına yardımcı olmaktadır. Lav taşının tüm etkilerini en verimli şekilde hissedebilmek için ise cilde temas ettiğinden emin olunması gerekir.

·        Bilinç altında yerleşen ve kişinin istemediği kötü duygulardan kurtulmasını kolaylaştırmakta ve destek olmaktadır.

·        Kişinin dingin ve huzurlu hissetmesini sağlar.

·        Kişiye gün içerisinde daha dinamik bir enerji verir.

·        Duygusal ve ruhsal enerjilerin arasında köprü görevi görerek bu iki duyguyu dengeler.

·        Kişinin negatif enerjisini alarak, bu negatif duyguları olumlu hale getirir.

·        Öfke, sinir, nefret ve kin gibi olumsuz duyguları kişiden uzaklaştırmaya yardımcı olur.

·        Kişinin güçlü ve cesaretli olmasını sağlar.

Lav Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Lav taşının gerçek olup olmadığını anlamak için birçok yöntem vardır. Lav taşının içeriğinde demir bulunur. Bu sebepten dolayı mıknatıslar tarafında çok az da olsa çekilebilen doğal bir taştır. Lav taşları aynı zamanda yüksek ısılara maruz kaldığı zaman yapılarında bir renk değişimi gözlenir. Taşın iç ve dış kısmının renginin aynı olması, değerlendirmeye alınan lav taşının gerçek olup olmadığını göstermektedir.

Lav Taşı, Hangi Burcun Taşıdır?

Lav taşının burcu genel olarak aslan burcu ile uyumludur. Aslan burcu Zodyak’ta bulunan 5.astrolojik burç olarak kabul edilir ve burcun elementi ateştir. Aslan burcu, güneş tarafından yönetilir.

Lav Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

Lav taşının temizliği için pek çok yöntem mevcuttur. Bu yöntemler; lav taşını akan su altında 5 dakika boyunca yıkamak, sirkeli su ile 5 dakika yıkamak, 10 dakika boyunca tuzlu suda bekletmek ve güneş ışınlarına 1 gün boyunca maruz bırakmaktadır. Ayrıca lav taşını aktifleştirmek için doğal taşınızı ılık bir suyun içerisinde deniz tuzu ekleyerek bekletebilirsiniz. Ardından taşınızı normal akan bir suyun altında yıkayabilirsiniz. Bu yöntem pek çok doğal taşı aktifleştirmek için uygun bir yöntemdir. Daha sonra taşınızı ay ışığı altında 24 saat boyunca bekletebilirsiniz. Böylelikle lav taşı, ayın sakin ve temizleyici enerjisini absorbe etmiş olur.

Lav Taşının Fiyatı Ne Kadar?

Lav taşının satış fiyatı genel olarak çok pahalı değildir. Lav taşının fiyatları genellikle 100 TL – 300 TL aralığındadır.

Doğal Taş Takılar