Lepidolit Taşının Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı, Özellikleri, Anlamı

Lepidolit taşı, Mika grubunda yer alan ve lityum elementi içeren bir doğal taştır. Genel olarak leylak ya da lila tonlarında bulunan lepidolit taşı, bazen de gül kurusu ve pembe renklerinde olabilir.

Image

Lepidolit taşı, Mika grubunda yer alan ve lityum elementi içeren bir doğal taştır. Genel olarak leylak ya da lila tonlarında bulunan lepidolit taşı, bazen de gül kurusu ve pembe renklerinde olabilir. Lepidolit taşı aynı zamanda yer aldığı Mika grubundan dolayı “lityum mika” ismi ile de isimlendirilebilir. Ayrıca renginden dolayı “lavenderin”, kişilere sağladığı faydalardan dolayı da “barış taşı” ya da “rüya taşı” olarak da isimlendirilmektedir. Lepidolit taşı içeriğinde lityum başta ve çoğunlukta olmak üzere potasyum, hidrojen, silisyum, oksijen, alüminyum, florin ve donmuş su yer almaktadır. Granitli pegmatit odacıklarından meydana gelen lepidolit taşı, pegmatit odacıkları mineral bakımından oldukça zengindir. Bu, magmanın hızlı bir şekilde soğuması ile meydana gelmektedir. Oluştuğu yere genel olarak turmalin ve muskovit mineralleri görülür.

Lepidolit taşının ismi, pullu görünümü göz önünde bulundurularak Yunancada “pul” anlamında gelen bir kelimeden yola çıkılarak türetilmiştir. Taş, 1861 yılında bulunmuştur. İlk olarak lavanta renginden dolayı farklı isimlerle isimlendirilmiş olsa da sonuç olarak ismi lepidolit olmuştur. Yeryüzünde yer alan bütün minerallerden daha çok lityumu içermektedir. Bu da taşın en önemli özellikleri arasında yer almaktadır.

Lepidolit Taşının Faydaları Nelerdir?

Lepidolit taşının faydaları şu şekildedir:

·        Taşı kullanan kişiler anksiyete bozukluğu, kaygı problemleri, panik atak ve depresyon gibi çeşitli hastalıkları için destek olmaktadır.

·        Sakinleştirici etkisi bulunur. Kişinin üzerindeki stres ve gerginliği yok ederek rahatlatır. Kişinin sahip olduğu endişelerin giderilmesine yardımcı olur.

·        Melankoli, umutsuzluk ve bunalım gibi ruh durumlarına iyi gelir.

·        Kişiye dinginlik vererek rahatlamasını sağlar.

·        Meditasyon yapanların tercih etmesi önerilen bir taştır.

·        Sinir ağlarına iyi gelir.

·        Eklem sorunları için oldukça faydalı bir doğal taştır.

·        Zihnin yoğunlaşarak bir konuya odaklanmasını kolaylaştırır.

·        Vücutta bulunan aşırı elektrik yükünü vücuttan uzaklaştırır.

·        Duygusal dengeyi sağlar.

·        Lepidolit taşı yastık altına konulduğu zaman kişinin rahat ve dinlendirici bir uyku çekmesini sağlar. Ayrıca kişinin uyku esnasında kâbus görmesini engeller.

·        Gebelik döneminde kullanılması oldukça faydalıdır.

·        Doğumu kolaylaştırdığına inanılır.

·        Elektromanyetik alanı temizler. Bilgisayar ve telefon gibi çeşitli teknolojik aletlerin yakınına koyulabilir.

·        Engellerin önüne geçer.

·        Anoreksiya da dahil olacak şekilde bütün duygusal ve zihinsel rahatsızlıkları yenmeye yardımcı olur.

·        İçeriğinde bulunan yüksek oranda lityum sayesinde kişiye canlılık verir ve vücudu dengeleyici özelliğe sahiptir.

·        Zekâ ve analitik özellikleri canlandırarak harekete geçmesini sağlar.

·        Başka kişilerin etki alanlarından uzak kalmanızı ve kendi alanınızda kalmanızı sağlar.

·        Kişinin sahip olduğu alerjilere iyi gelir.

·        Bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkiye sahiptir.

·        Vücutta bulunan pozitif iyonların oluşmasını hızlandırır.

·        Kronik yorgunluk problemine iyi gelir.

·        Alzheimer ve epilepsi gibi çeşitli hastalıklara karşı olumlu bir etkiye sahiptir.

Lepidolit Taşı Ne İşe Yarar?

Lepidolit taşı kullananlar için aşağıdaki faydaları vardır:

·        Stres giderici ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.

·        Kas ağrılarının hafiflemesine olumlu katkıları vardır.

·        Bedeni dinlendirir.

·        Kasların sıkılaşmasını ve deride kırışıklıkları meydana getiren kas çekilmelerini düzenleyici etkisi vardır.

·        Uykusuzluğa iyi gelir.

·        Kişinin kâbus görmesini ya da karabasan görmesini engelleyicidir.

·        Kişiye dinginlik verir.

·        Bedende meydana gelen enerji tıkanıklıklarını dağıtır.

·        Zihnin yoğunlaşarak odaklanmasını arttırıcı bir etkiye sahiptir.

·        İyimserlik ve sabır gibi duygulara kişiye kazandırır.

·        Kişinin bağımlılıklarından kurtulmasına yardımcı olur.

Lepidolit Taşı Nasıl Kullanılır?

Lepidolit taşının kullanımı, taşın kişilere sağladığı etkileri arttırmak amacı ile vücuda temas halinde takı şeklinde kullanmanız tavsiye edilir. Ayrıca uyku problemleri için taşı yastık altına koyarak etkilerini arttırabilirsiniz.

Lepidolit Taşının Anlamı Nedir?

Lepidolit taşının anlamı kısaca denge ve uyumdur. Denge ve uyum ile ilişkili olduğundan Yunancada “ölçek” anlamlarına gelmektedir. Hayattaki amacınızı bulabilmek için bu taşın anlamını çağırarak dünya bir barış yapabilirsiniz. Sizleri çağıra sevinç ve barış ile öfkeyi ve öfkeli olma durumunu bırakabilirsiniz. Leipidolit taşı ilk bulunduğu zaman lavanta rengine sahip olduğu için “liliat” olarak isimlendirilmiştir. Yıllar sonra ise “lepidolit” şeklinde değiştirilmiştir. Mikra grubunda yer alan lepidolit taşının renkleri, gül moru ve leylak tonları arasındadır.

Lepidolit Taşının Özellikleri Nelerdir?

Lepidolit taşının özellikleri arasında şunlar yer almaktadır:

·        Lepidolit taşı, bünyesinde lityum elementini oldukça fazla bulunduran bir taştır. Lityum metalinin ikincil kaynağı olarak bilinir.

·        Lepidolit taşı, doğada oldukça kolay bir şekilde bulunmaktadır.

·        Taş, doğal halinde iken ince dilimler şeklinde pek çok levhanın üst üste birleştirilmiş bir hali gibi gözükür.

·        Sertlik derecesi düşük bir taştır. 2,5 – 4 aralığında değişkenlik gösteren sertlik derecesinden dolayı nazik davranılması gereken doğal taşlardan birisidir. Kolay bir şekilde çizilerek zarar görebilir.

·        Saydam ya da yarı saydam bir yapıda olan lepidolit taşı, inci ya da sedef gibi farklı bir ışıltıya sahiptir.

·        Lepidolit taşının pek çok faydası bulunmaktadır. En dikkat çekeni ise anti – anksiyete özelliği olmuştur.

·        Lepidolit kristali içerisinde bulunan lityum, anksiyete için üretilen ilaçların içeriğinde yer almaktadır.

·        Lepidolit taşının sağladığı huzur ve sakinlik ile kişinin derin nefes alması ve çözümlere odaklanması sağlanır.

·        Taş, vücut için tedaviye yardımcı olması amacı ile ya da olumlu etkileri için kullanılmak amacı ile kullanılacaksa takı olarak kullanılması önerilir.

·        Uyku problemleri ve kâbus sorunları için ise yastık altına koyulması tavsiye edilmektedir.

·        Elektromanyetik alan temizliği için işlenmemiş bir kristal parçayı bilgisayar, telfon ve modem gibi çeşitli cihazların yanına koymanız tavsiye edilir.

Lepidolit Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Lepidolit taşının gerçek olup olmadığını anlamak için birçok yöntem mevcuttur. İlk olarak lepidolit taşının sahtesi, genellikle taş ele alındığı zaman kolay bir şekilde anlaşılır. Böyle anlaşılmıyor ise birkaç yöntemi uygulayabilirsiniz. Lepidolit taşı, birçok doğal taşta olduğu gibi sahtesi piyasaya sürülen bir taştır. Bu sahte taşlar ise genel olarak ucuz taşların boyanması ile yapılır. Bu ürünler genellikle dış boyaları benzetilen değerli taşın renginde olur ve kendi rengini yansıtır. Taşa dışarıdan bakıldığı zaman iç kısmının rengi gözükmüyorsa, küçük bir kısmını kırarak gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz. Fakat bu kırma işleminden önce taşa ısı uygulayarak da öğrenebilirsiniz. Ucuz taşların boyanması ile oluşturulan taş, çakmak ile ısı verildiği zaman boyasının yandığını göreceksiniz.

Lepidolit Taşı, Hangi Burcun Taşıdır?

Lepidolit taşının burcu koç burcu ile uyumlu olduğu bilinmektedir.

Lepidolit Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

Lepidolit taşının temizliği kolay bir şekilde yapılmaktadır. Lepidolit taşı, yumuşak bir taştır. Mohs değerine göre 2.5 – 4 aralığında değişkenlik gösteren sertlik değeri, zarar görebileceği ve kırılabileceği anlamına gelmektedir. Bundan dolayı yüksek sıcaklıklara, güçlü ve zararlı kimyasal maddelere karşı hassas bir yapıya sahiptir. Beyazlatıcı ve sülfürik asit gibi kimyasallar içeren temizlik malzemeleri, herhangi bir lepodit taşı ile temas etmemelidir. Etmesi halinde ise taşın rengini ve yapısını bozabilir. Bunlar yerine ılık su ve yumuşak bir bez ile temizlenmesi yeterli olacaktır. Temizleme işlemleri için aşındırıcı malzemeler kullanılmamalıdır.

Lepidolit Taşının Fiyatı Ne Kadar?

Lepidolit taşının satış fiyatı genel olarak 100 TL – 400 TL aralığındadır. Bu değişkenlik ise taşın nasıl işlendiği, boyutu ve şeklinden dolayıdır.

Doğal Taş Takılar