Mercan Taşının Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı, Özellikleri, Anlamı

Mercan taşı, doğada kendiliğinden var olan oldukça değerli bir doğal taştır. Değerli olması sebebi ile dünya genelinde birçok alanda değerlendirilmektedir.

Image

Mercan taşı, doğada kendiliğinden var olan oldukça değerli bir doğal taştır. Değerli olması sebebi ile dünya genelinde birçok alanda değerlendirilmektedir. Aynı zamanda sağladığı faydalardan dolayı sık sık kullanılır. Mercan taşının çıkarıldıktan sonra işlenmesi ile oldukça hoş bir görüntüye sahip olmaktadır. Mercan taşı, piyasada pahalı olan taşlar arasında yer almaktadır. Birçok kişi de hem taşın faydalarından dolayı hem de dikkat çeken güzel görüntüsünden dolayı tercih etmektedir. Özellikle de mercan taşlarının kırmızı renklerinin fiyatı oldukça yüksektir. Bundan dolayı mercan taşı bulabilmek kolay değildir. Mercan taşları genel olarak süs eşyası, kolye, küpe, bileklik, yüzük ve tesbih gibi çeşitli eşyalarda kullanılmaktadır. Dikkat çeken görüntüsü, rengi ve parlaklığı sayesinde rağbet gören bir doğal taştır.

Mercan taşları, doğada az bulunan taşlardır. Bundan dolayı da oldukça değerlidir. Genel olarak doğada kendileri çıkarlar. Kireçlenmesi ile toprakta farklı organizmalar tarafından iskelet haline getirilmesi sayesinde taş oluşmaktadır. Piyasada oldukça zor bulunan ve rezervleri az olan mercan taşları, çoğu zaman kırmızı renklerdedir. Mercan taşları dünya genelinde Batı Hint adaları, Malezya, İtalya, Cezayir, Afrika, Sicilya, Japonya kıyıları, Büyük Okyanus ve İspanya gibi ülkelerden çıkarılır.

Mercan Taşının Faydaları Nelerdir?

Mercan taşının faydaları şu şekilde verilmiştir:

·        Kalp ve dalak sağlığı için oldukça faydalıdır.

·        Aile içerisinde ve arkadaşlıklar arasındaki saygınlığı arttırır.

·        Mercan taşı kullanan kişilerin ruhsal anlayışını kuvvetlendirir.

·        Konsantrasyon eksikliğini gidererek kişinin odaklanmasını kolaylaştırır.

·        Saflık ve vücudun dengesinin korunmasına yardımcı olur.

·        Mercan taşının sahip olduğu kırmızı ve pembemsi renkleri ile nazara karşı oldukça koruyucu etkisi vardır.

·        Bebekler ve çocukların hastalıkları için iyi gelir. Çocuk hastalıklarına karşı koruyucu ve iyileştirici olduğuna inanılır.

·        Zekanın kıvrak olmasını sağlar.

·        Kişinin hafızasını güçlendirir.

·        Kan dolaşım sistemine iyi gelir, sağlıklı tutar ve kan ile ilgili olan rahatsızlıkların tedavisinin yanında tavsiye edilen bir taştır.

·        Hormonların düzenler ve sağlıklı olmasını sağlar.

·        Evde ve ailedeki tüm olumsuz durumları ve enerjiye iyi gelerek ortadan kaldırır. Pozitif enerji vererek huzur ve refah bir ortam oluşturulmasını sağlar.

Mercan Taşı Ne İşe Yarar?

Mercan taşı kullananlar için şu etkilere sahiptir:

·        Mercan taşı, sindirim sürecini hızlandırır ve sindirime yardımcı olur.

·        Sağlıksız kolesterole iyi gelerek kolesterolü düzenleyici etkisine sahiptir.

·        Niasin üretimini ve emilimini arttırıcı etkisi vardır.

·        Mercan taşı, akciğer rahatsızlıklarının tedavisinde olumlu etkiler yaratan bir taş olarak bilinir.

·        Maddi sıkıntı içerisinde olan kişiler için önerilen bir taştır. Mercan taşı, borçlarınızı ödemenizi ve finansal anlamda bağımsız olmanıza yardımcı olmaktadır.

·        Mercan taşının enerjisi ile finansal fırsatları fark ederek işlerinizi geliştirip büyütmeniz sağlanacaktır.

Mercan Taşı Nasıl Kullanılır?

Mercan taşının kullanımı pek çok sektördedir. Kadınlar ve çocukları için koruyucu ve iyileştirici etkilere sahip olan mercan taşı, sağlıkla ilgili pek çok faydaya sahiptir. Dolaşım sisteminizde oluşan problemlere yardımcı olurlar. Ayrıca beyaz mercan taşından yapılmış olan mercan taşı kolye ile kemiklerin güçlenerek kanın beslenmesi sağlanır. Sinir sistemine faydaları olan mercan taşı kolyesi, akne gibi cilt problemlerine iyi gelmektedir. Mercan taşından yapılan kolyeler, kullanan kişilere koruyucu bir kalkan olurken aynı zamanda yaralara, kesiklere ve yaralanmalara karşı savunma yaparak kolay bir şekilde iyileşmesini sağlar. Aynı zamanda kan dolaşımına da pek çok faydası bulunmaktadır.

Mercan Taşının Anlamı Nedir?

Mercan taşının anlamı genellikle nazara iyi geldiği şeklindedir. Ancak doğada kendiliğinden çıkmakta olan mercan taşı oldukça değerli ve özel bir taş olarak pek çok faydası vardır. Oldukça dikkat çekici görüntüsünün yanı sıra bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda pek çok faydasının bulunduğu kanıtlanmıştır. Bütün yaşanan olumsuz durumları ortadan kaldırarak nazara karşı iyi geldiğine inanılır.

Mercan Taşının Özellikleri Nelerdir?

Mercan taşının özellikleri aşağıdaki gibidir:

·        Mercan taşının en önemli özellikleri arasında çok değerli olması ve nadir bulunan bir taş olması yer almaktadır.

·        Mercan taşı, organik bileşiklerinden meydana gelmektedir. Kırmızı renkli mercan taşları ise en fazla tercin edilen türüdür.

·        Mercan taşları özel olarak işlenmektedir. Bu sayede parlak bir görüntüye sahip olur.

·        Mercan taşları, asit ve ısıya maruz kaldıkları zaman zarar görürler, bu etken maddelere karşı duyarlı taşlardır. Bundan dolayı mercan taşını kullanırken ya da temizlerken dikkat edilmesi gerekir.

·        Mercan taşı, şifalı bir taştır. Pek çok kişi tarafından hem görüntüsü hem de sağladığı faydalardan dolayı tercih edilmektedir.

Mercan Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Mercan taşının gerçek olup olmadığını anlamak için bazı yollar mevcuttur. Mercan taşları, doğada oldukça nadir bulunan taşlardır. Bundan dolayı da mercan taşı satın almak istediğiniz zaman güvenilir bir satıcıdan almanız gerekmektedir. Çünkü piyasada değerli pek çok taşın sahtesi kolay bir şekilde yapılarak müşterilere satılmaktadır. Mercan taşının gerçek olup olmadığını anlamak için ilk olarak taşı, ısıya maruz bırakabilirsiniz. Bir çakmak için çok yaklaştırmayacak şekilde taşa tutabilirsiniz. Böylece eğer ki taş sahte ise boyası akacaktır. Ayrıca satın alacağınız taşın gerçekliğini kesin bir şekilde anlayabilmek için üniversitelerin arkeoloji bölümüne götürerek öğrenme şansınız vardır.

Mercan Taşı, Hangi Burcun Taşıdır?

Mercan taşının burcu terazi burcu ile uyumludur. Terazi burcu ile en uyumlu olan doğal taşlar arasında mercan taşı yer almaktadır. Aynı zamanda mercan taşı, akrep burcu ile de uyumludur. Genellikle mercan taşı, hayatın her seviyesine pozitif enerjiler göndererek ortamın enerjisini dengeler. Çakraları temizleyerek kişinin sezgilerini açar. Mercan taşı aynı zamanda oğlak burcu taşı olarak bilinir. Refah seviyesini yükseltir, zenginlik ve başarının elde edilmesi için yardımcı olur. Mutluluk, merak ve heyecanın arttırılmasını sağlar. Mercan taşı kolye kullanarak, taşın cildinize temas etmesini sağlayabilir ve tüm bu faydalardan daha verimli bir şekilde yararlanılmasını sağlayabilirsiniz. Kişinin kendine olan saygı, sevgi ve güvenini arttırır. Beyni uyararak zekayı kuvvetlendirir. Mercan taşı aynı zamanda motivasyonu arttırarak yaratıcılığı geliştirir. Kişinin kendini ifade etmesine izin verir. Konsantrasyonu arttırarak zihnin dinç olmasını sağlar. Kişinin sahip olduğu korkuları, fobileri ve kötü özelliklere iyi gelerek giderilmesini sağlar. Duygusal denge için tavsiye edilen bir taştır.

Mercan Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

Mercan taşının temizliği oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır. Mercan taşı, doğal bir taş olduğundan hem kullanımı hem de temizliği sırasında oldukça dikkatli olmak gerekmektedir. ısı ve asitlere karşı duyarlı olan taşı, kimyasallardan uzak tutmanız önemlidir. Yalnızca akan su altında suya tutarak temizleyebilir, ardından temiz bir bez ile kurulayarak temizliğini tamamlayabilirsiniz.

Mercan Taşının Fiyatı Ne Kadar?

Mercan taşının satış fiyatı, taşın çok nadir ve özel olmasından dolayı 200 TL – 1000 TL aralığında bulunmaktadır. Mercan taşının fiyatları ise taşın boyutuna, kullanım yerine ve şekline göre değişiklik gösterecektir. Değişken bir fiyat skalasına sahiptir. Genel olarak mercan taşları kırmızı olarak bilinse de beyaz mercan taşları da vardır. Beyaz mercan taşları, kırmızı mercan taşlarına göre daha pahalı olmaktadır

Doğal Taş Takılar