Morganit Taşının Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı, Özellikleri, Anlamı

Morganit taşı, akuamarin ve zümrüt taşlarına benzer, pembe renkli ve değerli bir doğal taştır. Morganit taşı, her ikisini de içermektedir.

Image

Morganit taşı, akuamarin ve zümrüt taşlarına benzer, pembe renkli ve değerli bir doğal taştır. Morganit taşı, her ikisini de içermektedir. Nadir olarak bulunan pembe renkli taş, soluk pembeden gül rengine, şeftali renginden somon rengine kadar pek çok çeşidi bünyesinde barındırır. En yaygın olarak görülen çeşidi ise genel olarak açık renkli olanıdır. Fakat daha derin gölgelere sahip olan morganit taşları daha değerli kabul edilir. Morganit taşı, rengini iyileştirmek amacı ile ısıl işlemlere tabi tutulur. Bu da taşın bazen üzerinde bulunan turuncu ve sarı renklerden kurtarır. Geride ise oldukça pembe ve solmayan bir renk bırakır. “Gül beril” ya da “vorobevite” olarak da isimlendirilen bu taş, ilk defa 20.yüzyılın başlarında Madagaskar’da Tiffany & Co. Kunz’un baş gemologu olan George Kunz tarafından bulunmuştur. Pırlantalarla kıyaslandığı zaman pembe rengi ve fazlaca satın alınan bir taş olması ile nişan yüzüğü taşı olarak popülerliği artmıştır. Pek çok kullanıcı ise taşın pembe tonundan ve pembe renkli altınlar ile güzel bir görüntü oluşturmasından hoşlanır.

Morganit Taşının Faydaları Nelerdir?

Morganit taşının faydaları şu şekildedir:

·        Morganit taşı temelde merhamet ve empati duygularını kişiye kazandırarak oto kontrolü sağlar.

·        Aşk ve sevgi taşı olarak da bilinir. Duyguların dengelenmesini sağlar.

·        Stres ve gerginliği azaltır.

·        Amfizem yani doku ve organlar arasında hava kalması problemi için iyileştirici bir özelliğe sahiptir.

·        Astım için faydalı bir taştır.

·        Hücrelerin onarılmasını, yenilenmesini sağlar. Böylece bedenin gençleşmesine yardımcı olur.

·        İçeriğinde yer alan lityum ile gerginliği azaltır.

·        Kalbi korur.

·        Kişinin problemlerini kolay bir şekilde çözmesine yardımcı olur.

·        Çakraları temizleyerek vücudun dengelenmesini sağlar.

·        Tiroit bezi için faydalı bir doğal taştır.

·        Kalbi koruyarak genç ve sağlıklı olmasını sağlar.

Morganit Taşı Ne İşe Yarar?

Morganit taşı kullananlar için aşağıdaki faydaları vardır:

·        Morganit taşı, sonsuz sevgi ve aşkın sembolüdür.

·        Güçlü enerjisi ile aşkla alakalı bütün eylemleri destekler.

·        Kişiye şefkat, neşe ve güven gibi çeşitli duyguları kazandırarak iç huzurunun artmasını sağlar. İlahi güç ile bağ kurmasını sağlar.

·        Morganit taşı, kişinin kalbini açarak olumsuz duyguların uzaklaşmasını sağlar.

·        Duyguların dengelenmesini sağlar.

·        Stresi azaltıcı etkisi vardır.

·        Kişinin merhamet duygusunu geliştirir.

·        Kişiye bilge ve dingin bir ruh hali verir.

·        Sevgiyi hayatına çekerek kişinin bütün ilişkilerinin uyumlu olmasını sağlar.

·        Morganit taşı, şans taşı olarak da isimlendirilir. Bundan dolayı kişi için tüm şans konularında yardım eder.

Morganit Taşı Nasıl Kullanılır?

Morganit taşının kullanımı birçok sektördedir. Morganit taşları süs eşyalarında kullanılmakla beraber daha çok küpe, kolye, bilezik ve tesbih gibi çeşitli aksesuar ve takılarda kullanılır.

Morganit Taşının Anlamı Nedir?

Morganit taşının anlamı ruh, kalp ve aşk ile bağlantılıdır. Morganit taşı camsı pembe rengine sahip berrak bir doğal taştır. Morganit taşı kullanımı ile hayatınıza iyileştirici enerji, şefkat, neşe, güven ve sevgi getirir. Bu taş, adaleti ve diğer insanlara adil bir şekilde davranmayı sağlar. Kişinin iç huzuruna kavuşmasını sağlar. Güç ve neşe duygusu ile ilişkilendirilen değerli bir taştır. Uzun süreli bir şekilde takıldığı zaman ise kişiye özgüven ve farkındalık gibi özel duyguları kazandırır. Pozitif enerjisi ile yeni işletmelerde bulundurulması tavsiye edilmektedir. Morganit taşı, fiziksel ve mental problemlere sahip olan insanlara iyi gelmektedir. Fiziksel bir rahatsızlığını var ise kişi için rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Morganit taşından yapılmış olan bir kolye takmak, çevrenizdeki kişilere adaletli bir şekilde davranmanızı, iletişim becerilerinizi geliştirmenizi ve kişisel ifade özelliklerinizi geliştirecektir. Aynı zamanda taş, stresi azaltıcı etkiye sahiptir.

Morganit Taşının Özellikleri Nelerdir?

Morganit taşının özellikleri aşağıdaki gibidir:

·        Morganit taşına pembe rengi marganez minerali ve şeftali rengini ise demir vermektedir.

·        Rengi sebebi ile pembe kuvars ve pembe safir ile karıştırılmaktadır. Fakat pembe safir oldukça pahalı bir taştır. Pembe kuvars ise morganit taşına göre daha opak bir yapıya sahiptir.

·        Morganit taşının sertlik derecesi 7.5 – 8 aralığında yer alır. Bu özelliği ile morganit taşı işlenmeye oldukça uygun bir taştır.

·        Morganit taşının çıkarıldığı ülkeler ise İtalya, Brezilya, Mozambik, Zimbabve, Pakistan, Amerika, Namibya’dır.

·        Dikkat çekici bir parlaklığa sahip olan morganit taşı, pırlanta ile montürlendiği zaman daha göz alıcı bir görüntüye sahip olur.

·        Beyaz altın, paladyum ve platin gibi beyaz metallerle kullanıldığı zaman rengi daha çok ön plana çıkmaktadır.

·        Morganit vücudun iyileşmesine ve dönüşüme izin veren güçlü ve doğal bir taştır

·        Kalbi koşulsuz seviye açar.

·        Hücrelerin oksijen ile dolmasını sağlayarak yenilenmesine yardımcı olur.

Morganit Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Morganit taşının gerçek olup olmadığını anlamak için birkaç yöntem mevcuttur. Morganit taşının gerçek olup olmadığını anlamak için ilk olarak taşı ısıya maruz bırakmanız yeterli olacaktır. Eğer ki taş renk değiştirir, pul şeklinde dökülmeler olur ya da boyası akar ise taşın sahte olduğunu göstermektedir. ısıya maruz bırakma durumunu çok uzun süreli yapmamanız gerekmektedir. Çünkü taş doğal olsa bile yapısı bozulabilir. Uzun süreli bir şekilde ısıya maruz kalması halinde doğal taş bile olsa kararmalar görülebilir. Morganit taşının camsı ve parlak bir görünüme sahip olması gerekir. Taşın gerçek olup olmadığını anlamak için ise diğer bir yöntem taşı kırarak iç ve dış kısımlarını incelemektir. Eğer ki iç ve dış tabakalarının renkleri aynı ise taş gerçek demektir.

Morganit Taşı, Hangi Burcun Taşıdır?

Morganit taşının burcu terazi burcu ile uyumludur. Özellikle de terazi burcuyla uyumlu olan morganit taşı aynı zamanda ekim ayında doğan kişileri de temsil eden bir doğal taştır. Morganit taşı sonsuz sevgi ve aşkı temsil eder. Taşı kullanan kişilere her daim pozitif enerjiler verir. Sevgi, mutluluk ve huzur gibi duyguları, kişinin hayatına katar. Pembe beril morganit taşı, aşkı çekerek bu aşkın devamlılığını sağlar. Sonsuz enerjisi vardır. Mental faydalarının yanı sıra fiziksel faydaları da bulunmaktadır. Kalp çakrasını temizleyerek harekete geçmesine yardımcı olur. Gerginlik ve strese karşı oldukça faydalıdır. Stresi çekerek kişiyi sakinleştirir, kişinin iç huzuruna kavuşmasını sağlar.

Morganit Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

Morganit taşının temizliği oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır. Morganit taşının etkisini arttırabilmek için temizlenerek arındırılması gerekir. Morganit taşının temizliği için akan su yeterli olacaktır. Akan su altında birkaç dakika boyunca yıkanması yeterli olacaktır. Ardından temiz bir bez ile silinebilir. Aynı zamanda sirkeli su içerisinde ya da tuzlu su içerisinde taşın 10 dakika boyunca bekletilmesi de taşın arınmasını sağlayacaktır. Diğer yöntemler ise güneş ışınlarında ya da toprak altında 1 gün boyunca taşınızı bekletmeniz olacaktır. Morganit taşından yapılan takılar ise sirkeli su ya da tuzlu su ile ıslatılmış olan bez yardımıyla birkaç dakika silinerek kurutulabilir.

Morganit Taşının Fiyatı Ne Kadar?

Morganit taşının satış fiyatı genellikle 50 TL ile 1000 TL aralığında değişkenlik gösterir. Bu durumda fiyat aralığını etkileyen en büyük etkenlerden bazıları taşın boyutu, nasıl işlendiği ve hangi eşyalarda kullanıldığıdır.

Doğal Taş Takılar