Obsidyen Taşının Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı, Özellikleri, Anlamı

Obsidyen taşı kullanan kişilerin hayatında gerçekleri arttırdığı bilinir. Güçlü, koruyucu ve negatif durumlara karşı bir kalkan oluşturan doğal taştır.

Image

Obsidyen taşı kullanan kişilerin hayatında gerçekleri arttırdığı bilinir. Güçlü, koruyucu ve negatif durumlara karşı bir kalkan oluşturan doğal taştır. Psişik saldırılara karşı bir önlem alarak engeller. Çevreden gelen negatif enerjilere emerek pozitif enerji yayar. Stres ve gerginliğe iyi gelir. Zihinsel netlik getirir ve kişideki kafa karışıklığını giderir. Obsidyen taşı, gerçekte kim olduğunuzu anlamanızı sağlar. Duygusal tıkanıklıkları, krizleri ve eski travmaları çözmenize yardımcı olur. Kişiye merhamet ve sevgi duygularını kazandırır. Obsidyen taşı, erimiş kaya materyali soğuduğu zaman meydana gelen ve atomların kendilerini kristal bir yapıya koyamadıklarında oluştuğu bir kaya çeşididir. Kişiyi olumsuz durumlara karşı koruyan özelliklere sahip olan obsidyen taşı, enerjisi ile kişilerin ön sezilerini arttırıcı özellik gösterirler. Taşın farklı çeşitleri ve renkleri mevcuttur. Yeşil, mor, kahverengi, mavi ve yeşil gibi çeşitli renk kombinasyonları bulunmaktadır. Siyah renkli olan çeşidi, sahip olduğu güçlü özelliklerden dolayı oldukça dikkat çekmektedir. Diğer renkleri de kişinin ruhsal ve fiziksel durumları için iyileştirici özelliklere sahiptir. Siyah obsidyen taşı, ruhsal topraklama titreşimine ve güçlü psişik koruma enerjisine sahip olan doğal bir taştır.

Obsidyen Taşının Faydaları Nelerdir?

Obsidyen taşının faydaları arasında şunlar yer almaktadır:

·        Vücudu harekete hazır hale getirir.

·        Detoks yapılmasına yardımcı olur.

·        Kan dolaşımını düzenler ve dengeler. Böylece kan dolaşımını sağlıklı bir akışta tutmaya yardımcı olur.

·        Sindirim problemleri olan kişiler için oldukça etkili bir doğal taştır.

·        Safra kesesi problemlerine sahip olan kişiler için iyi gelir.

·        Derin doku şifası veren bir taştır.

·        Vücudu gençleştirir ve dinç bir hale getirir. Vücudun taze ve canlı görünmesini sağlar.

·        Koruyucu ve derinlemesine iyileşmeniz için vücutta harika bir denge oluşturur.

·        Tüm olumsuz durum ve duyguları gidererek pozitif enerjiyi çağırır.

·        Obsidyen taşı koruyucu bir taştır. Umutsuz bir kişinin umudunu kaybetmemesi gerektiğini, kişiye aşılar.

·        Kendinizi güvende hissetmenizi sağlar.

·        Bilinmeyenleri keşfetmek, gerçekte kim olduğunuzu anlamak ve eski travmaları çözmek konusunda oldukça etkili bir taştır.

·        Daha derin bir benliğe kavuşmak için ön ayak olur.

·        Sahtelikten uzaklaştırır. Kendinizin bütün farklı açıları ile yüzleşmenizi sağlar.

·        Kök çakrayı güçlendirme yeteneğine sahip bir doğal taştır.

·        Bir psişik saldırı olması halinde sizin güvende ve güçlü olmanızı sağlar.

·        Siyah obsidyen taşı, Solar Pleksus Çakrasına yardımcı olur.

·        Kendi bedeninizdeki kaybolmuş ve boşluk hissini giderir.

Obsidyen Taşı Ne İşe Yarar?

Obsidyen taşı kullananlar için şu faydaları vardır:

·        Terapi gücü yüksek olduğu için kişinin üzerindeki stres ve gerginliği azaltıcı etkisi vardır.

·        Kişideki aşırı duyarlı ve heyecanlı duyguyu geçirir.

·        Obsidyen taşı kullanan kişilere özgüven ve enerji verir.

·        Mantıklı düşünmek ve doğru kararlar almak için yol gösterici bir doğal taştır.

·        Karaciğeri temizleyerek fazla alkol ve kötü beslenmenin sebep olduğu olumsuz sağlık durumlarının iyileşmesine yardımcı olur.

·        Eklem ve kas ağrıları için oldukça iyi gelen bir taştır.

·        Çevreden kişiye gelen duygu ve düşüncelerin net bir şekilde anlaşılmasını sağlar.

Obsidyen Taşı Nasıl Kullanılır?

Obsidyen taşının kullanımı oldukça fazla sektörde görülmektedir. Kişi, taşı istediği gibi taşıyarak kullanabilir. Cebinizde tutarak ya da aksesuar olarak kullanabilir, taşın faydalarından en verimli şekilde yararlanabilirsiniz. Obsidyen taşını kullanabilmek için en verimli yöntemlerden birisi obsidyen taşını kolye, bileklik, küpe, yüzük ya da tesbih gibi çeşitli aksesuarlarda kullanmak olacaktır. Çünkü taş, cildinize değerek daha verimli bir şekilde faydalarını gösterebilir. Cilde doğrudan temas etmesi ile tüm bu titreşimleri doğrudan kişiye kazandırmayı ve tıkanıklıkları temizlemeyi sağlayacaktır. Obsidyen taşını özellikle bilekliklerde kullanmak oldukça yararlıdır. Bilekliğe büyülü bir uyum veren taşlar arıyorsanız, obsidyen taşını tercih edebilirsiniz.

Obsidyen Taşının Anlamı Nedir?

Obsidyen taşının anlamı koruyucu ve şifa verendir. Obsidyen taşı, birçok farklı ülkeden çıkarılmaktadır. Mayalar ve Aztekler zamanında da sevilen ve rağbet gören bu taş, pek çok ev eşyası ve mücevherat sektöründe kullanılmaktadır. Ayı zamanda şifacılar ve şamanlar tarafından kullanılmış bir değerli taştır. Şifacılar, ruhsal alemlere daha derin bakabilmek için obsidyen taşını kullanmışlardır.

Obsidyen Taşının Özellikleri Nelerdir?

Obsidyen taşının özellikleri şu şekildedir:

·        Kişinin sezgilerini güçlendirir.

·        Kızgınlık, öfke, nefret, sinir ve kin gibi çeşitli duyguları kişiden uzaklaştırarak, kişiye daha olumlu duygular aşılar.

·        Vücuttaki negatif enerjileri temizleyerek, yerini pozitif duyguların almasını sağlar.

·        Mantıklı düşünmeyi sağlar.

·        Kişinin kendi gücünü fark ederek potansiyelini ortaya koymasını sağlar.

·        Meditasyon sırasında kullanılabilecek bir doğal taştır.

·        Gerginlik ve stresi azaltır. Kişinin dingin bir ruh haline sahip olmasını sağlar.

·        Kişinin gördüğü rüyaları berraklaştırır. Geleceğe yönelik olan rüyaları görmesini ve hatırlamasını sağlar.

·        Kişinin hayatını yenileyen ve dönüştürücü bir etkiye sahiptir.

·        Günlük yaşamda karşılaşılan sorunları çözmeye yardımcı olur.

·        Duygu ve düşünceleri dengeler.

·        Çevresel etmenlerden gelen negatif enerjiye karşı kişiyi korur.

Obsidyen Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Obsidyen taşının gerçek olup olmadığını anlamak için birkaç yol vardır. Tarih öncesi çağlardan bu yana obsidyen taşı, kesici aletlerin yapımında kullanılmıştır. Günümüzde ise halen cerrahi neşterler için kullanılır. Gerçek obsidyen taşı ise taşın pürüzsüz bir cam görüntüsüne sahip olması önemlidir. Taşın üzerinde yer alan küçük göz kabarcıklarının güzel görüntüsü de taşın gerçek olup olmadığını anlamak için bir ipucudur. Piyasada pek çok sahte kristal ve şifalı taş varken bir taşın sahte olup olmadığını anlamak oldukça zordur. Gerçek taş, mavi parlaklığa sahip, siyah bir renkten neredeyse transparan bir renge kadar değişiklik gösterebilir. Obsidyen taşı olarak satın aldığınız taş eğer ki parlak mavi rengine sahip ise bu taşın gerçek olması mümkündür. Eğer ki kesin bir şekilde emin olmak istiyorsanız, bir uzmana götürerek teyit edebilirsiniz.

Obsidyen Taşı, Hangi Burcun Taşıdır?

Obsidyen taşının burcu akrep burcu olarak söylenebilir. Akrep burcu olan kişiler için oldukça faydalı olabilecek bu taş pek çok kişiye de uyumlu olabilir. İhtiyacınıza göre araştırarak taşı temin edebilirsiniz. Ancak akrep burcunun yoğun enerjisi için avantajlı bir taş olacaktır. Taşın diğer uyumlu olduğu burç ise yay burcudur. Genel olarak maceraperest ve dürüst olan yay burçları ile harika bir biçimde eşleşmektedir. Güçler ile birbirlerini tamamlarlar.

Obsidyen Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

Obsidyen taşının temizliği oldukça kolaydır. Herhangi bir doğal taşta olduğu gibi enerji söz konusu olduğu zaman obsidyen taşını da arındırmak oldukça önemlidir. Güçlü ve şifalı taşlar, bir süre geçtikten sonra tıkanabilir. Taşı temizleyerek onu en parlak gücünde sizlere faydalı olmasını kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Obsidyen taşının temizliğinde kullanılacak ilk yöntem, akan su altında birkaç dakika boyunca tutmaktır. Ardından temiz bir bez ile kurutabilirsiniz. Aynı zamanda obsidyen taşı, ay ışığı altında durmayı seven bir doğal taştır. Bu taşı şarj edebilmek için ise ada çayı kullanabilirsiniz.

Obsidyen Taşının Fiyatı Ne Kadar?

Obsidyen taşının satış fiyatı genel olarak 80 TL – 300 TL aralığında değişiklik göstermektedir. Bu fiyatın değişken olması ise işçiliği, boyutu ve hangi üründe kullanıldığına göre belirlenmiştir.

Doğal Taş Takılar