Oltu Taşının Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı, Özellikleri, Anlamı

Oltu taşı, Erzurum’un Oltu ilçesinin kuzeydoğu bölgesinden çıkarılmaktadır. Taş, yarı değerli olarak nitelendirilir. Dünya genelinde ise özellikle Fransa ve Kuzey Amerika’da çıkmaktadır.

Image

Oltu taşı, Erzurum’un Oltu ilçesinin kuzeydoğu bölgesinden çıkarılmaktadır. Taş, yarı değerli olarak nitelendirilir. Dünya genelinde ise özellikle Fransa ve Kuzey Amerika’da çıkmaktadır. Kolay bir şekilde işlenmesi sayesinde takı ve mücevherat sektöründe yaygın bir biçimde kullanılabilmektedir. Oltu taşı genel olarak siyah renge sahiptir. Bir karbon bileşenidir. Bir ağaç türünün gövdesinin fosilleşmiş hali olan oltu taşı, çoğu zaman siyah renklidir. Genel olarak kolye, küpe, bileklik ve yüzük gibi takılarda ve tesbih, ev eşyası gibi çeşitli ürünlerde tercih edilen bir doğal taştır.

Oltu Taşının Faydaları Nelerdir?

Oltu taşının faydaları aşağıdaki gibidir:

·        Oltu taşı ile mide ağrıları ve regl sancıları kolay bir şekilde geçer.

·        Depresyon ve kronik anksiyete bozukluğu gibi çeşitli problemler yaşayan kişiler için ruh hali değişimlerine iyi gelerek tedavinin yanında iyileştirici bir etkiye sahiptir.

·        Hiperaktif hormonların yatışmasını sağlar. Bu yüzden de 3 aylık hamile kadınlara tavsiye edilen bir taştır.

·        Migren, baş ağrıları ve soğuk algınlığı gibi çeşitli problemlere iyi gelen bir doğal taştır.

·        Epilepsi hastalığına iyi gelir.

·        Enerji ve titreşimlerden arındırma enerjisi, pek çok seviyede koruma sağlar.

·        Kötülük ve negatif enerjilere karşı kişiyi korur. Aynı zamanda da psişik saldırılara karşı güçlü bir koruyucu olarak bilinir.

·        Finans ve iş hayatının iyiye gitmesini sağlar. Bu tür enerjiler yayar. Oltu taşından yapılan küpe, yüzük, kolye ve bileklik gibi takıların tercih edilmesi ile taşın koruma seviyesi ve faydası en verimli şekilde olacaktır.

·        Ortaya çıkacak her türlü soruna etkili çözümler bulacaktır.

·        Kendi işini oluştururken ya da yönetirken kişilere yardımcı olacaktır.

·        Koruyucu bir taş olarak görülür.

·        İşlerinizin rast gitmesini sağlar.

·        Büyük paralar kazanacağınız yolda ilerlerken sizleri yalnızca paranız için kullanacak kişilere karşı uyarı verebilir ve koruyabilir.

·        Kişinin kendisine olan özgüvenini arttırır.

·        Her olayın sonunda geleceğinin bilinci ile iş büyüme planları ya da yüksek riskli projeler ile takip etmeniz gereken motivasyon ve inancı sizlere sağlayabilir.

·        Finansal anlamdaki başarılarınız için sizlere güç ve enerji verir.

·        İş ya da mali durumlarınız söz konusu olduğu zaman karşınıza çıkabilecek her konu hakkında zihninizin uyanık ve açık olmasını sağlar.

Oltu Taşı Ne İşe Yarar?

Oltu taşı kullananlar için şu faydaları mevcuttur:

·        İnsanlarla olan ilişkinizi etkileyen kötü durumların ortadan kalkmasını sağlayarak ilişkinizi güçlendirmeniz sağlanır.

·        Negatif duygu ve düşüncelerden dolayı meydana gelen negatif enerjiyi ortadan kaldırarak pozitif enerji yayar.

·        Bir konu üzerinde ne kadar düşünülürse, o konuyu hayatınıza o denli çekmiş olursunuz. Bundan dolayı da düşüncelerinizin her daim pozitif olması önemlidir. Oltu taşı ise sizlere yalnızca pozitif düşünceleri düşünmenizi hatırlatır.

·        Gizli ve derinlerde olan tüm problem ve duyguları su yüzeyine çıkartır. Böylelikle o duygular ile düzgün bir şekilde başa çıkabilirsiniz. İyileşme süreciniz yıpratıcı geçmez ve kolay bir şekilde iyileşebilirsiniz.

·        Söylemek istediğiniz ancak cesaret edemediğiniz her durum sizden akıp gider. Bu sayede de ilişkinizin dinamiğine iyi gelir.

·        Oltu taşı, sempati taşı olarak da bilinir. Taşı elinizde tuttuğunuz zaman ihtiyacınız olan duygusal desteği bulabilirsiniz.

Oltu Taşı Nasıl Kullanılır?

Oltu taşının kullanımı pek çok sektörde yerini alır. Oltu taşı, esnek yapıya sahip bir taştır. Aynı zamanda da yumuşak, sıcak bir parlaklığa ulaşabilmek için oyulmasına ve cilalanmasına kolay bir şekilde izin verir. Oltu taşı kolye, bileklik, yüzük ve küpe gibi takılardan kullanılmakla beraber aynı şekilde süs eşyası ve tesbih gibi çeşitli aksesuarlarda da kullanılır. Taşların çoğu cilalı ve parlak görünüme sahiptir.

Bir iş arayışı içerisinde iseniz, bolluk ve refahı kendi üzerinize çekmek için kasanızın içerisinde oltu taşı koymanız oldukça yararlı olacaktır. Aynı zamanda da ev ya da ofisinizin bir köşesine de taşran koyabilirsiniz. Oltu taşından yapılan bileklik, taşın iyileştirici ve koruyucu güçlerine inanan insanlar arasında oldukça rağbet gören bir taştır. Oltu taşından yapılan bileklik, kolye ve yüzükler oldukça popüler takılar arasında yerini alır. Koruyucu bir taş olan oltu taşını daha çok boğaz tarafına yakın tutmanız tavsiye edilir. Bunun için de oltu taşından yapılan bir kolye takarak kötü titreşimlerden korunmanız sağlanacaktır. Bütün kötü düşünceler aklınızdan giderek kalbinizde pozitif duyguların oluşmasına izin verilecektir.

Oltu Taşının Anlamı Nedir?

Oltu taşının anlamı koruyucu olmasıdır. Geleneksel olarak değerli bir taş olmayan oltu taşı aslında önceki zamanlarda bir hayat taşıdığı için organik kökenli olan ve fosilleşen bir ağacın ürünü olarak karşımıza çıkar. Kömür madenine oldukça benzer özellikler gösteren oltu taşı, milyonlarda yıl önce suya batırılan odun kalıntılarından oluşmuştur. Daha sonrasında ise sıkıştırılmış ve fosilleşmiştir. Oltu taşı, yakıldığı zaman ya da sıcak bir alet ile temas edildiği zaman genel olarak karakteristik bir kömür kokusu çıkar.

Oltu Taşının Özellikleri Nelerdir?

Oltu taşının özellikleri içerisinde şunlar yer almaktadır:

·        Topraktan çıkarıldığı zaman oldukça yumuşak olmasına rağmen oltu taşı, hava ile temas etmesi durumunda sertleşerek sağlam bir yapıya kavuşur.

·        İşlenmesi oldukça kolay olan bir taştır.

·        İşlendikçe sertleşen doğal taşlar arasındadır.

·        Kullanıldıkça parlayan genel olarak siyah renklere sahip bir taştır.

·        Çıra gibi alevli bir madde ile temas etmesi durumunda yanabilir. Bu yanma esnasında ise kömür yanması gibi bir koku bırakabilir.

·        Sürtünme ile elektriklenmesi durumunda hafif cisimleri kendisine çekebilir.

Oltu Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Oltu taşının gerçek olup olmadığını anlamak için birkaç yöntem bulunur. Oltu taşı, sıcak bir iğne ile teması olduğu zaman kömür benzeri bir koku bırakır. Daha az riskli bir test yapmak isterseniz de taşı kazıyabilirsiniz. Eğer ki kazıdığınız zaman kahverengi bir iz bırakırsa, parça muhtemelen gerçek bir oltu taşıdır. Buna ek olarak vulkanit taşının da kahverengi bir iz bırakabileceğini unutmamanız gerekir.

Oltu Taşı, Hangi Burcun Taşıdır?

Oltu taşının burcu oğlak burcu ile uyumlu olduğu söylenebilir. Korumacı yapısı ile oğlak burçlarının ihtiyacı olan güveni sağlamaktadır.

Oltu Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

Oltu taşının temizliği için birçok yöntem mevcuttur. Bunlardan ilki akan su altında taşı temizlemektir. Sert taşları akan su altında birkaç dakika boyunca yıkayarak temizleyebilirsiniz. Ardından ise temiz bir bez ile kurutabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise taşı tuzlu suda bekletmek olacaktır. Sert bir yapıya sahip olan oltu taşları, 10 dakika kadar tuzlu suda bekletilerek temizlenebilir. Ancak sonrasında tekrarda akan su altında tuzundan arındırıldığına emin olmalısınız. Son olarak da toprağa gömerek temizleme işlemidir. Taşınızı 1 gün boyunca açık alanda ya da bir saktı altında toprağa gömerek temizleyebilirsiniz. Taşı topraktan çıkardıktan sonra akan su altında topraktan arındırarak kurulamanız yeterli olacaktır.

Oltu Taşının Fiyatı Ne Kadar?

Oltu taşının satış fiyatı birçok kritere göre değişiklik gösterse de genel olarak 200 TL – 1000 TL aralığında değişir. Bu değişkenliği sebebi ise taşın işlenme durumu, boyutu ve hangi ürünlerde kullanıldığıdır.

Doğal Taş Takılar