Opal Taşının Faydaları Nelerdir? Kullanımı, Özellikleri, Anlamı

Opal taşı, kişiye sağladığı faydalar haricinde görünümü ile de oldukça dikkat çekmekte olan bir doğal taş türüdür.

Image

Opal taşı, kişiye sağladığı faydalar haricinde görünümü ile de oldukça dikkat çekmekte olan bir doğal taş türüdür. Oldukça narin bir yapıya sahip olan bu taş, en çok takılarda kullanılmaktadır. Işıltılı yapısı ile göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahiptir. Opal’in ana yurdu Avusturalya olsa da Brezilya ve Meksika’da da çıkarılmaktadır. Türkiye’de ise Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Eskişehir ve Afyon’da opal yatakları bulunmaktadır.

Opal Taşının Faydaları Nelerdir?

Opal taşının faydaları hem psikolojik hem de bedensel sağlık açısından oldukça önemlidir. Opal taşının faydaları arasında en çok bilinenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

·        Kişinin hayattan daha çok zevk almasını sağlar.

·        Yaratıcılığı güçlendirici bir etkiye sahiptir.

·        Opal taşı, kişilerin daha iyimser bir yapıya sahip olmasını sağlar.

·        Kişinin zihnini boşaltabilmesini sağlar.

·        Odaklanma problemi yaşayan kişilerde odaklanmaya yardımcı olur.

·        Sezgilerinizi güçlendirmenize yardımcı olur.

·        Geçmişe takılı kalan kişilerin, geçmişte yaşadığı problemleri atlatabilmesi adına destekleyici bir etkiye sahiptir.

·        Uyku problemlerine karşı yardımcı olur.

·        Kişiyi cesaretlendirici etkisi vardır.

·        Dini inançları kuvvetlendirmeyi destekler.

·        Şans arttırıcı özelliğe sahipti

·        İletişim kurmayı daha kolay hale getirir.

·        Aşk hayatında yaşanılan problemlerin kolay çözümlenmesini sağlar.

·        Üretkenliği arttırıcı özelliği bulunmaktadır.

Opal Taşı Ne İşe Yarar?

Opal taşı kullananlar, bu taşın birçok konuda iyi geldiğini belirtmektedir. Doğal taşlar, bire bir tedavi yöntemi değil sadece destekleyici taşlar olarak kullanılmaktadır.

·        Detoks yapılırken daha hızlı sonuçlar elde etmenizi sağlar.

·        Pms döneminde ağrıların hafifletilmesinde destekleyicidir.

·        Böbrek problemleri yaşayan kişilerde tedaviyi destekleyici bir taştır.

·        Kan hastalıkları olan kişilerde iyileşme sürecini destekler.

·        Parkinson hastalarında tedavi süresince rahatlatıcı bir etkisi mevcuttur.

·        Anksiyete bozukluğu yaşayan kişilerde tedaviyi destekleyici özelliğe sahiptir.

·        Göz sağlığı için faydalıdır.

·        Sindirimi düzenler.

·        Sevgi ve şefkat taşı olarak da bilinmektedir.

·        Kızgınlık duygusunu hafifletir.

·        Saç ve tırnak sağlığı için faydalı etkilere sahiptir.

·        Eklem ağrıları için faydalıdır.

·        Doğum haritasında Merkür retrosu olan kişiler tarafından sürekli olarak kullanım sağladığında daha olumlu etkiler elde eder.

Opal Taşı Nasıl Kullanılır?

Opal taşı kullanımı için en çok dikkat edilmesi gereken nokta, takı olarak kullanıldığında, taşın vücudunuza temas edecek şekilde tasarlanmış olmasıdır. Doğal taşları yüzük, kolye, küpe ve bileklik şeklinde kullanarak sürekli yanınızda taşıyabilirsiniz. Broş formunda da oldukça rağbet görmekte olan bir taştır. Fakat broşların ten ile temas etmiyor olması, taşın etkilerini düşürmektedir. Tesbih olarak da oldukça tercih edilmekte olan bir taştır. Takı olarak kullanmak istemeyenler ise, taş formu bozulmadan evlerinde süs olarak kullanabilirsiniz. Çocuklarınızın odasında veya çalışma odanızda opal taşı bulundurabilirsiniz. Uyku problemleri için kullanılacağı zaman taşın yastık altına koyulması ile uyku kalitesinin artması sağlanılabilir. Yüzük ise, sağ elin yüzük parmağına takılmalıdır. Tesbih olarak kullanım sağlanırken, sol el ile kullanılması daha etkili olacaktır. Taş formunda ise, yine sol el ile tutulması taşın etkilerini arttıracaktır. Meditasyon esnasında yanınızda opal taşı bulundurmanız da odaklanmanızda daha yardımcı olacaktır.

Opal Taşının Anlamı Nedir?

Opal taşının anlamı, değerli taş olarak bilinmektedir. Opal taşının adı Latince kökenli olan “Opalus” dan gelmektedir. Gökkuşağı taşı olarak da bilinmektedir. Opal taşı aslında adını Avusturalya’da çıkarılmış olduğu Opal madeninden almaktadır. Fakat Opal taşı için birçok kaynakta farklı rivayetlerde yer almaktadır. Bazı kaynaklara göre Opal taşı, Satürn’ün karısı olarak bilinen Ops ile bağlantılı bir taş olduğunu belirtmektedir. Başka bir rivayet ise; Yunan mitolojisi ile bağlantı kurmaktadır. Yunan tanrılarından olan Zeus’un gözyaşlarını barındıran bir taş olduğu öne sürülmektedir. Hindistan halkı ise bu taşın, başka tanrılar tarafından baskı kurulduğu için taşa dönüştürülmüş olan bir gökkuşağı olduğunu rivayet etmektedir. Panzehir taşı olarak da bahsedilmektedir.

Opal Taşının Özellikleri Nelerdir?

Birçok farklı özelliği bünyesinde barındıran Opal taşının özellikleri en bilinen özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

·        Isıya karşı dayanıklı bir taştır.

·        Vücut ısısına göre renk değiştirebilme özelliğine sahip olan nadir taşlardandır.

·        Sertlik oranı düşüktür.

·        İçerisinde ışıltılar bulunmaktadır.

·        Yüze yakın farklı türü vardır. Sekiz tanesi en çok bilinen türleridir.

·        Silis grubuna ait olan bir kuvars taşıdır.

·        Yağlı ve cam gibi bir görüntüye sahiptir.

·        İçerisinde silica küreleri yer almaktadır.

Opal Taşının Gerçek Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Opal taşının gerçek olup olmadığını anlamak için tercih edilebilecek yöntemler bulunmaktadır. Gerçek opal taşının içerisinde tek renk olmaz. Taşın içinde tek renk mevcutsa sahtedir. Sahte opal taşlarının rengi genelde sisli görünür. Gerçek opal taşlarının özgül ağırlık değeri 1,9 ile 2,23 arasındadır. Sahte opal taşlarının ağırlığı ise genellikle 1,5 altında çıkacaktır.

Opal Taşı, Hangi Burcun Taşıdır?

Opal taşının burcu özellikle terazi olarak bilinse de aslında her burca sahip kişilerin kullanabileceği bir taştır. Terazi burcu, opal taşını kullanırken uyumlu olduğu diğer taşlar ile beraber kullanmalıdır. Terazi burcunun diğer taşları pembe kuvars, safir, malakit ve turkuaz taşıdır. Opal taşı, kalp çakrası ve boğaz çakrası ile de uyumlu olan bir taştır.

Opal Taşının Nasıl Temizliği Nasıl Yapılır?

Opal taşının temizliği için farklı birkaç yöntem mevcuttur. Her doğal taş aynı işlemler ile temizlenemez. Taşlar ilk aldığın zaman ve sonrasında belirli zaman aralıklarında temizlenerek, taşın enerjisi dengelenmelidir. Temizleme işlemi, doğal taş kullanımında en önemli noktalardandır. Başkalarının enerjisinden de taşların arındırılması gerekmektedir. Genellikle temizleme işlemi yapılırken dört elementten yararlanılmaktadır. Taşın temizliği yapılırken, taşın sahip olduğu özellikler ve sertlik derecesi oldukça önemlidir. Opal taşının temizliğini; akan suyun altında yaklaşık beş dakika kadar tutularak yapılabilir. Bir kabın içerisine tuzlu su veya deniz tuzu koyup, taşın ortalama on dakika kadar suyun içerisinde bekletilmesi de taşın temizlenmesini sağlamaktadır. Topraklama işlemi ile de taş temizlenebilir. Topraklama işleminde, taşın toprağa gömülmesi gerekmektedir. Toprağa gömülen taş, 24 saat boyunca toprakta bekletilir. Topraktan çıkartılan taş, sadece üzerindeki topraktan temizlenmesi için suda durulanabilir. Tütsü yardımı ile de doğal taşlar kolaylıkla temizlenebilmektedir. Tütsüyü yakarak, birkaç dakika boyunca tütsünün dumanında taşın gezdirilmesi yeterli olacaktır. Diğer yöntemlerden biri ise mum ile temizlemedir. Mumu yakıp taşın yanına koyulası ile temizleme işlemi gerçekleştirilebilir. Evde kullanım tercih edilen tuz lambası ile taşların tuz lambasının yanına koyulması da taşların temizlenmesini sağlayacaktır. Her temizleme seansında aynı işlem ile temizleme yapılmasına gerek yoktur. Bir temizleme işlemini tütsü ile yaptığınız için bir sonraki temizleme işlemini de tütsü ile yapmanız gerekmez.

Opal Taşının Fiyatı Ne Kadar?

Opal taşının satış fiyatı, taşın özelliklerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Opal taşının büyüklüğü, şekli ve ağırlığı fiyat değişikliklerine sebep olmaktadır. Bunların yanı sıra, taşın farklı türleri olduğu için her birinin fiyatında değişiklikler gözlemlenebilir. Taşın kökeni de fiyatı değiştiren durumlar arasında yer almaktadır. Taşın farklı renge sahip olması da fiyatın değişiklik göstermesinin sebepleri arasında yer almaktadır. Ham taş, kütle veya takı olarak opal taşlarının fiyat aralığı ortalama olarak 50-300 TL arası değişiklik gösterebilmektedir. Alacağınız takıda kullanılan altın da ürünün fiyatını arttırabilmektedir.

Doğal Taş Takılar