Peridot Taşının Faydaları Nelerdir? Kullanımı, Özellikleri, Anlamı

Peridot taşı, dünya üzerindeki bulunan en eski doğal taşlardan birisi olarak bilinmektedir. Kızıldeniz’de, Zeberced adasından çıkarılmıştır. Bu nedenle taşın diğer bir ismi ise Zeberced taşıdır. Bazı yörelere göre “Yılan Taşı” adı ile bilinmektedir. İşlenip cilalandıktan sonraki görüntüsünün güzelliği sayesinde, mücevherat olarak oldukça talep görmekte olan bir doğal taş çeşididir.

Image

Peridot taşı, dünya üzerindeki bulunan en eski doğal taşlardan birisi olarak bilinmektedir. Kızıldeniz’de, Zeberced adasından çıkarılmıştır. Bu nedenle taşın diğer bir ismi ise Zeberced taşıdır. Bazı yörelere göre “Yılan Taşı” adı ile bilinmektedir. İşlenip cilalandıktan sonraki görüntüsünün güzelliği sayesinde, mücevherat olarak oldukça talep görmekte olan bir doğal taş çeşididir.

Peridot Taşının Faydaları Nelerdir?

Peridot taşının faydaları, özellikle alternatif tıp sektöründe fazlasıyla rağbet görmesini sağlamaktadır. Doğal taşların sağlık açısından faydaları vardır. Fakat doğal taşlar, tek başlarına bir tedavi aracı olarak kullanılamazlar. Hastalık süreçlerinde, ilaç tedavisinin yanında destekleyici etkilere sahip olduğu için iyileşme sürecini arttırmaktadır. Peridot taşının bilinen faydaları şu şekilde sıralanabilir;

·        Bedeni ve zihni arındırıcı özelliğe sahiptir.

·        Vücuttaki toksinlerin atılmasına destek olur.

·        Takıntılı kişilerin, takıntılarından kurtulmasına yardımcı olur.

·        Kişilerin önsezilerini güçlendirmelerini destekler.

·        Endişe ve kaygı durumlarının giderilmesini sağlar.

·        Geçmişteki kötü olayların atlatılmasında yardımcı olan bir taştır.

·        Kullanan kişi üzerinde sakinleştirici etkileri vardır.

·        Düşüncelerin netleşmesini sağlar.

·        Kıskançlık duygusunun hafifletilmesini sağlar.

·        Olumsuz duygu ve enerjilere karşı koruyucu bir kalkan görevi görür.

Peridot Taşı Ne İşe Yarar?

Peridot taşı kullananlar, bu taşın birçok olumlu etkisini zamanla görebilmektedir. Doğal taşlar ile bağ kurulması ve enerjinin taşlar ile dengelenmesinin başarılması ile zaman içerisinde daha etkili sonuçlar elde edilebilinmektedir. Peridot taşının vücuttaki işlevleri şu şekildedir;

·        Lenf bezlerine iyi gelir.

·        Akciğer hastalıklarında tedavi süresince destekleyicidir.

·        Böbrek ile ilgili rahatsızlıkların iyileşme sürecini hızlandırır.

·        Bağırsak problemlerinde uygulanan tedaviye yardımcı olur.

·        Göz sağlığının korunması için oldukça etkili bir taştır.

·        Astım ve sinüsler ile ilgili solununum sorunlarına olumlu yönde fayda sağlamaktadır.

·        Tiroid hastalarının sürekli üzerinde taşıması, etkili sonuçlar elde edilmesini sağlar.

·        Öfke ve korku anlarında kişinin sakinleşmesine destek verir.

·        Depresyon ve kaygı bozukluğu gibi psikolojik problemlerde, kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlar.

·        Taşın karın bölgesi üzerine koyulması, karın ağrılarının ve kramplarının giderilmesinde etkilidir.

·        Ülser tedavisinde destekleyici bir taştır.

·        Doğum esnasında da karın üzerine konulan peridot taşı, doğum sancılarının ve acının hafifletilmesinde oldukça etkilidir.

·        Sınavlarda kişinin peridot taşını yanında bulundurması, konsantrasyon seviyesinin artmasını sağlar.

·        Kişiye özgüven verir.

Peridot Taşı Nasıl Kullanılır?

Peridot taşının kullanımı, kullanılacak alana göre değişiklikler gösterebilmektedir. Özellikle boğaz çakrası ile bağlantılı olan bu taşı, tiroid hastaları kolye formunda boğaz kısımlarında taşıyabilirler. Karın ağrıları veya regl dönemlerinde kişi, taşı karın kısmına koyarak kullanabilir. Yüzük, kolye, bileklik ya da tesbih formunda da kullanabilen bir taş türüdür. Evlerde, yatak odalarında, çalışma odalarında, ofislerde ve istenilen her yerde tamburlanmış şekilde olan peridot taşları süs eşyası olarak kullanılabilir. Masalarda durması bile taşın etki göstermesini sağlamaktadır. Bu taşın etki edebilmesindeki önemli nokta, taşın sadece kişiye ait olmasıdır. Taşlar ile bol bol temas ederek enerji alışverişi yapılabilir. Takı olarak kullanmayı tercih edilmesi durumda ise taşın ten ile temas etmesine özen gösterilmesi gerekmektedir. Böylelikle taşın etkisini daha iyi hissedilebilir.

Peridot Taşının Anlamı Nedir?

Peridot taşının anlamı, Yunanca olan ‘Peridona’ kelimesinden gelmektedir. Peridona, zenginlik veren anlamına gelmektedir. Çıkarıldığı yerden dolayı diğer adı Zeberced taşı olan bu taşa renginden dolayı farklı farklı isimler de verilmiştir. Peridot taşı, zeytuni taşı olarak da bazı bölgelerde bilinmektedir. Peridot taşının, antik çağlarda kötü ruhları uzaklaştırdığına da inanılırdı.

Peridot Taşının Özellikleri Nelerdir?

Doğal taşlar farklı özellikleri ile insanların bedensel ve ruhsal sağlıklarına iyi gelmektedir. Bunların yanı sıra, sahip oldukları fiziksel özellikler ile de oldukça şık bir görünüme sahiptirler. Peridot taşının özellikleri ise şu şekildedir:

·        Görüntüsü zümrüt taşına benzemektedir.

·        Oldukça nadir bulunan bir taştır.

·        Diğer doğal taşlara nazaran daha pahalıdır.

·        Peridot taşı, sert taşlar arasında yer alır.

·        Dört farklı rengi bulunabilmektedir. (sarı, yeşil, sarımsı yeşil, zeytin yeşili)

·        Peridot taşı; Güney Afrika, Burma, Brezilya, Meksika, Kızıl Deniz (Zeberced Adası), Arizona ve ABD’de çıkartılmaktadır.

·        Şamanizm ve Paganizm için en önemli taşlar arasında yer almaktadır.

Peridot Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Peridot taşının gerçek olup olmadığını anlamak, diğer doğal taşlara göre daha zordur. Kolay bulunabilen taşların genellikle sahtesi yapılamamaktadır. Fakat Peridot taşı nadir bulunan bir taş olduğu için birçok kişinin aldığı Peridot taşı sahte çıkabilmektedir. Taşın gerçek olup olmadığını, evde gerçekleştirilebilecek bazı testler ile teyit etmek mümkündür. Taşın üst kısmının kazınarak içerisindeki renk kontrol edilebilir. Aynı zamanda taşı, kırma işlemi ile de içi açılarak kontrol sağlanabilir. Mum ya da çakmak yardımı ile ta ısıtabilir ve taşını ısınması ile sahte olan taş üzerindeki boyayı atar. Taşa zarar vermeden, taşın gerçek olup olmadığını anlamak biraz maliyetli bir seçenektir. Evde uygulanabilecek yöntemlerin dışında taşın gerçekliği, bioenerji ile ilgilenen kişiler aracılığı ile ya da arkeoloji alanında çalışmalar yapan uzman kişiler aracılığı ile öğrenilebilir.

Peridot Taşı, Hangi Burcun Taşıdır?

Peridot taşının burcu; yengeç, aslan ve yaydır. Bütün burçlar tabii ki her doğal taşı kullanabilir. Fakat, belirtmiş olduğumuz üç burcun ana taşı peridottur. Bu yüzden bu burca sahip kişiler ile daha uyumlu olarak çalışmaktadır. Her burcun birden fazla uyumlu olduğu doğal taşlar vardır. Bazı doğal taşlar birbiri ile uyumlu olarak çalışabilmektedir. Fakat her taş birbiri ile uyum sağlayamamaktadır. Kişilerin burçlarında peridot taşı ile uyumlu olarak çalışan taşlar var ise beraber kullanılması daha etkili sonuçlar elde edilmesine olanak sağlayacaktır. Ayrıca peridot taşı, boğaz çakrası ve kalp çakrası ile uyumlu olan bir doğal taş türüdür.

Peridot Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

Peridot taşının temizliği yapılırken, bilinen bütün yöntemler kullanılabilir. Peridot taşının sertlik derecesi yüksek olduğu için her temizleme yöntemine uygun olan taşlar arasında yer almaktadır. En yaygın doğal taş temizleme yöntemi tütsülemektir. Özellikle ada çayı gibi doğal tütsüler yardımı ile temizleme işleminin gerçekleştirilmesi oldukça etkili bir yöntemdir. Doğal taşlar kötü enerjilerden çabuk etkilendikleri için taşın ilk aldığı zaman mutlaka temizlenmesi gerekmektedir. Tüm doğal taşların, belirli aralıklar ile düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Bu sayede, taşın etkilerinden maksimum seviyede fayda sağlanabilir. Diğer temizlik yöntemlerinden biri olan topraklama yöntemi ile de kolaylıkla peridot taşının temizlenmesi gerçekleştirilebilir. Topraklama işleminde yapılması gereken tek şey, taşın 24 saat boyunca toprağa gömülü bırakılmasıdır. Evlerde yer alan saksı içerisine taşın gömülmesi yeterli olacaktır. Güvenli bir topraklama alanına sahip olunmadığı durumlarda, doğal taşın akan suyun altında yaklaşık 4 -5 dakika kadar yıkanması da taşın temizlenmesini sağlayacaktır. Evlerde kullanılan tuz lambaları, doğal taşların temizlenmesinde oldukça etkili bir yöntemdir. Doğal taşın tuz lambasının yanında bırakılması, taşın temizlenmesini sağlamaktadır.

Peridot Taşının Fiyatı Ne Kadar?

Peridot taşının fiyatı, diğer doğal taşlara nazaran daha yüksektir. Nadir bulunan bir doğal taş türü olması, fiyatının yükselmesine sebep olmaktadır. Peridot taşının farklı renklere ve farklı boyutlara sahip olması da taşın fiyatını değiştirmektedir. Ham doğal taş olarak daha uygun fiyatlara sahiptir. Takı kategorisinde ise, bu doğal taşın fiyatı daha yüksek seviyelerde bulunmaktadır. Peridot taşının fiyatı, 40 ile 300 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. Peridot taşının, altın gibi takılar ile beraber olarak kullanıldığı özel tasarımları da bulunmaktadır.

Doğal Taş Takılar